Την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League πανηγύρισε απόψε η Τότεναμ με επεισοδιακό τρόπο, παρά την ήττα της από τη Μάντσεστερ Σίτι με 4-3, καθώς είχε κερδίσει στο πρώτο ματς με 1-0. Στα ημιτελικά προκρίθηκε και η Λίβερπουλ, που νίκησε και στο Ντραγκάο την Πόρτο με 4-1.

Απίθανο παιχνίδι έγινε στο Μάντσεστερ, όπου η Σίτι βρισκόταν σε δύσκολη θέση μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα και ήθελε οπωσδήποτε γρήγορο γκολ. Το γκολ ήρθε πράγματι μόλις στο 4ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ του Στέρλινγκ, όμως η Τότεναμ όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά αντέδρασε άμεσα και με δύο γκολ του Σον στο 7’ και στο 10’ έκανε πολύ γρήγορα την απόλυτη ανατροπή.

Το «τρελό» ματς συνεχίστηκε με τη Σίτι να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 13’ με γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα, ενώ στο 21’ οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έκαναν την… ανατροπή στην ανατροπή, με τον Στέρλινγκ να κάνει το 3-2.

Το σκορ αυτό δεν αρκούσε για να δώσει την πρόκριση στους «Πολίτες», όμως στο 59’ ο Αγουέρο έκανε το 4-2, δίνοντας σκορ πρόκρισης στη Σίτι.

Ωστόσο, η Τότεναμ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη: ο Γιορέντε με κεφαλιά στο 73’ μείωσε σε 4-3, γέρνοντας την πλάστιγγα προς το μέρος των «Σπερς», σε μία φάση για την οποία ο διαιτητής Τσακίρ χρειάστηκε να συμβουλευτεί τον VAR, καθώς η μπάλα χτύπησε στο χέρι του παίκτη της Τότεναμ.

Στις καθυστερήσεις ο Στέρλινγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς, όμως το γκολ του ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ του Αγκουέρο, που είχε δώσει την ασίστ, με το 4-3 να παραμένει μέχρι το τέλος και να χαρίζει μία ιστορική πρόκριση στην Τότεναμ, την πρώτη της σε ημιτελικά Champions League.

Την ίδια στιγμή στο Ντραγκάο η Λίβερπουλ «τρόμαξε» στην αρχή από τη… φόρα με την οποία μπήκε στο ματς η Πόρτο, χάνοντας καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, όμως το γκολ του Μανέ στο 26’, σε μία δύσκολη φάση για την οποία οι Πορτογάλοι φωνάζουν για οφσάιντ, έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων, που πλέον χρειάζονταν τέσσερα γκολ για να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Ο Σαλάχ στο 65’ με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των «κόκκινων», πριν ο Μιλιτάο στο 68’ μειώσει σε 1-2. Ο Φιρμίνο με κεφαλιά στο 77’ έκανε το 1-3, ενώ ο Φαν Ντάικ επίσης με κεφαλιά στο 84’ έγραψε το τελικό 1-4.

Στα ημιτελικά του Champions League η Τότεναμ θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ, ενώ η Λίβερπουλ την Μπαρτσελόνα.