Αιχμές για το κίνητρο του Άλκη Φωτίου στην απόφαση να διευκολύνει ταμειακά την ΑΕΚ (με 120.000 ευρώ) άφησε ο Γιάννης Βούρος.

Σε ανάρτησή του στο twitter -και με αφορμή τη συμφωνία της ΠΑΕ με τον ελληνο-ελβετό επιχειρηματία για το πώς θα πάρει πίσω τα χρήματά του- ο πρώην βουλευτής αμφισβητεί ότι κύριος λόγος της κίνησης του πρώτου ήταν η πρόθεση να βοηθήσει την «Ένωση».

Παραλληλίζοντας λοιπόν το θέμα με τις εξελίξεις σ’ εκείνο της λίστας Λαγκάρντ, ο Βούρος έγραψε χαρακτηριστικά: «Τι λίστες και αηδίες. Το 55% των δικαιωμάτων μεταπώλησης του Κατίδη και το 30% του Φούντα στον Φωτίου».

Ανεξάρτητα πάντως από την περίπτωση του Κατίδη (όπου όντως ο Φωτίου διατηρεί το 55% των δικαιωμάτων του παίκτη σε περίπτωση πώλησης μετά τον πρώτο χρόνο συμβολαίου του) απορία προκαλεί η τοποθέτηση του Βούρου σ’ εκείνη του Φούντα.

Κι αυτό διότι η συμφωνία που διαρρέει η ΠΑΕ πως έχει γίνει με τον Φωτίου φέρεται να προβλέπει πως ο Ελληνο-ελβετός επιχειρηματίας δεν θα έχει ποσοστό σε πώληση του Φούντα έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.

Αλλά ότι ο Φωτίου θα εισπράξει ΕΩΣ 100.000 ευρώ σε περίπτωση που ο παίκτης έχει πωληθεί και η ΑΕΚ έχει παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα (συν 80.000 ακόμα από τηλεοπτικά δικαιώματα) και ΕΩΣ 180.000 ευρώ στο απευκταίο ενδεχόμενο η «Ένωση» να έχει υποβιβαστεί.

Πηγή: Sport-fm.gr