Το συμβόλαιο του Μάρκους Μπεργκ με την Αλ Αΐν λήγει στις 30 Ιουνίου και ο Σουηδός επιθετικός δεν φαίνεται να δείχνει διάθεση να το ανανεώσει με τον σύλλογο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μάλιστα, το όνομα του Σουηδού ήδη ακούγεται έντονα γύρω από το Λιμάνι, αλλά από τον Ολυμπιακό δεν φαίνεται -σε πρώτη φάση- να επιβεβαιώνεται κάτι, έστω και χωρίς επίσημο τόνο.

Το γεγονός ότι ο 32χρονος επιθετικός, που το καλοκαίρι κλείνει τα 33 του, μένει ελεύθερος και δεν υπάρχει κάποιο θέμα ρήτρας με τον Παναθηναϊκό, τον καθιστά ελκυστική περίπτωση για τις ελληνικές ομάδες. Μάλιστα, φέρεται και ο ΠΑΟΚ να είναι… στο κόλπο και γι’ αυτό το όνομά του «παίζει» πολύ χαμηλόφωνα.

Δεδομένη θεωρείται η επιθυμία του ίδιου του Μπεργκ και της οικογένειάς του -ιδίως της συζύγου του, που λατρεύει τη χώρα- να επιστρέψει στην Ελλάδα και ένα αρκετά καλό συμβόλαιο, αλλά όχι με τα… τρελά λεφτά στα Εμιράτα θα άφηνε και τον ίδιο ικανοποιημένο.

Όσο για το κατά πόσο ταιριάζει στον Ολυμπιακό ή κατά πόσο θεωρείται ένας παίκτης που θα βοηθούσε στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, πηγάζει πως ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καλή άποψη για εκείνον. Ωστόσο, όλα αυτά κινούνται προς το παρόν σε φιλολογικό επίπεδο.