Ο Γιοτάμ Χαλπερίν έφθασε την Πέμπτη στην Αθήνα, θα ξεκινήσει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό και θα φορά τα ερυθρόλευκα μέχρι να βρεθεί ομάδα που να ικανοποιεί αυτόν και τους Πειραιώτες.
Ο Ισραηλινός γκαρντ προσπάθησε να βρει ομάδα, αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις του δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος. Ο ερχομός του στην Ελλάδα σηματοδότησε νέο κύκλο συζητήσεων με τη διοίκηση των Πειραιωτών, αλλά δεν βρέθηκε πάλι η χρυσή τομή.

Ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου του Χαλπερίν με τον Ολυμπιακό προβλέπει αμοιβή ύψους 800.000 ευρώ και ο «Γιο-Γιο» δεν θέλει να πέσουν οι απολαβές του περισσότερο από 150.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού προκειμένου να βρεθεί κάποια ομάδα να συμφωνήσει μαζί του για σαφώς λιγότερα χρήματα.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ο Χαλπερίν θα αρχίσει να προπονείται με τον Ολυμπιακό χωρίς βεβαίως να συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες επιλογές του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Άλλωστε οι δυο πλευρές συμφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης να προχωρήσουν σε συνεργασία αναζητώντας παράλληλα την καλύτερη λύση για να αποδεσμευτεί ο παίκτης.

Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν να ψάχνουν ομάδα για να γλιτώσουν χρήματα και θέση στο ρόστερ. Αν εν τέλει, ο Χαλπερίν δεν βρει άλλη ομάδα, τότε θα παραμείνει στο λιμάνι και θα αγωνίζεται μόνο στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, αφού ο αριθμός των ξένων για το ρόστερ της Α1 έχει ήδη συμπληρωθεί.

Πηγή: gazzetta.gr