Επιτέλους πήραν μπροστά! Από τη μία ο Μπρούνο Φορναρόλι πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, από την άλλη ο Πάπε Σο έκανε το ντεμπούτο του με τη «πράσινη» φανέλα και σκόραρε!

Τελικά το «τριφύλλι» επικράτησε 4-0 της Προοδευτικής στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στη 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε σαφές προβάδισμα! Απομένει να δούμε αν θα συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο!

«Βούρκος» το ΟΑΚΑ που οδήγησε στην διακοπή του ματς για 30’.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων στις 19 Δεκεμβρίου, όταν θα γίνει ο επαναληπτικός, με τους “πράσινους” να βρίσκονται (σχεδόν) ήδη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πως έπαιξε:

Ο Χουάν Ρότσα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κοτσόλης, με τους Μαρίνο (δεξιά) και Χουχούμη (αριστερά) στην άμυνα. Το δίδυμο των στόπερ αποτελούταν από τους Λαγό και Τριανταφυλλόπουλο. Η τριάδα στο κέντρο ήταν οι Βιτόλο, Φουρλάνος, Χριστοδουλόπουλος, ενώ το επιθετικό τρίο ήταν οι Φορναρόλι (αριστερά), Μπαρμπαρούσης(δεξιά), με μοναδικό προωθημένο τον Πετρόπουλο.

Δύο λεπτά ήταν αρκετά…

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με αρκετή όρεξη στον αγώνα, έχοντας αρκετές αλλαγές στην αρχική του σύνθεση από τον Χουάν Ρότσα, με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Μόλις στο 5’, λίγο έλειψε οι «πράσινοι» να βρεθούν μπροστά στο σκορ από το πουθενά, καθώς ο Παπανικόλας γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω και τελευταία στιγμή ο Μουκέας απομάκρυνε τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πλήρη κατοχή της μπάλας, όμως είχαν σαφές πρόβλημα στη τελική πασά, παρά το γεγονός ότι οι Χουχούμης και Μπαρμπαρούσης από τα άκρα, σε συνδυασμό με τον Λάζαρο προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Προοδευτικής.

Τα λεπτά περνούσαν, το «τριφύλλι» συνέχισε να έχει τα… ηνία του αγώνα, χωρίς όμως να δημιουργεί επικίνδυνες στιγμές. Όλα αυτά μέχρι το 44’. Καθώς ένα δίλεπτο «ξέσπασμα» ήταν αρκετό.
Στο 44’ η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν έδιωξε μακριά, ο Φορναρόλι έγινε κάτοχος της μπάλας, την στόπαρε υποδειγματικά με το στήθος και με εν κινήσει σουτ «κρέμασε» τον Μουκέα για το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, με πολύ όμορφο γκολ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Χριστοδουλόπουλος «κλείδωσε» τη νίκη. Πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο και με προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μουκέα για το 2-0 και το ασφαλές προβάδισμα για την ομάδα του Ρότσα.

Water… ποδόσφαιρο και Φορναρόλι!

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε τραγική κατάσταση, καθώς δεν μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο… Ο Παναθηναϊκός όμως είχε με το μέρος του τη τύχη. Κι αυτό γιατί στο 59’ ο Κοτσόλης είπε «όχι» στο σουτ του Βασιλάκου και στη συνέχεια της φάσης μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια τη μπάλα, καθώς αυτή σταμάτησε στη… λίμνη μπροστά από την εστία του.

Και μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε «βαθιά» σέντρα με προορισμό τον Φορναρόλι, η μπάλα «ακινητοποιήθηκε» λόγω του αγωνιστικού χώρου και ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν έχασε την ευκαιρία να πετύχει το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Αυτό που παιζόταν δεν ήταν ποδόσφαιρο. Το χορτάρι ήταν σε άθλια κατάσταση, η μπάλα δεν κύλαγε, μέχρι που ο Μήτσιος πήρε την απόφαση να διακόψει το ματς στο 74’. Το διαιτητικό τρίο αποσύρθηκε στα αποδυτήρια μαζί με τις δύο ομάδες, ωστόσο η βροχή σταμάτησε, οι προσπάθειες να αδειάσει το νερό από το χορτάρι «έπιασαν τόπο» και το ματς μετά από περίπου 30 λεπτά συνεχίστηκε εκ νέου.

«Τρέλα» Σο

Ο Πάπε Σο όχι μόνο έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, καθώς μπήκε σαν αλλαγή στο 64′ Αλλά πέτυχε και γκολ! Με κάτι σαν κεφαλιά, ο Σενεγαλέζος διαμόρφωσε το 4-0 υπέρ της ομάδας του. Μάλιστα, δύο λεπτά μετά είχε την ευκαιρία να πετύχει ακόμα ένα τέρμα, όμως η κεφαλιά του έφυγε λίγο άουτ.

Τελευταία μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον «πιτσιρικά» Αποστολόπουλο, ο οποίος έχασε την ευκαιρία στο 89’ να χριστεί σκόρερ, αφού το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι, με το 4-0 να μένει ως το τέλος και τους «πράσινους» να κλειδώνουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, ενόψει του επαναληπτικού στις 19 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Sport-fm.gr