Γεννημένος στη Μαδέιρα, αλλά «μεγαλωμένος» ποδοσφαιρικά στην Αγγλία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει στην πόλη που έκανε το όνομά του και ετοιμάζεται να βρει μπροστά του τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στους «πολίτες».

Τα χρόνια που πέρασε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκαναν τον Πορτογάλο άσο έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και ανέβασαν τις ποδοσφαιρικές του μετοχές, πριν έρθει η μεταγραφή στην Ισπανία.

Ο Ρονάλντο επιστρέφει στο Μάντσεστερ, εκεί όπου πολλοί θα ήθελαν να τον ξαναδούν, με την κόκκινη φανέλα.

Απέναντί του, αυτή τη φορά, η Σίτι. Η άλλη ομάδα της πόλης, η πρωταθλήτρια Αγγλίας, αντιμέτωπη με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ρονάλντο είχε τα καλά του και τα κακά του κόντρα στους «πολίτες».

2004, Φεβρουάριος 4-2

Του Αγίου Βαλεντίνου, οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ είχαν κάθε λόγο να τον αγαπήσουν. Ο πορτογάλος άσος βοηθά την ομάδα του με το γκολ του να ξεπεράσει την αποβολή του Γκάρι Νέβιλ και να φτάσει στη νίκη, στο ματς για τον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

2006, Ιανουάριος 3-1

Η αποβολή του Ρονάλντο, μετά το σκληρό του μαρκάρισμα, θα του επιφέρει ποινή τριών αγωνιστικών.

2007, Μάιος 0-1

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που η Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Τσέλσι σκοντάφτει κόντρα στην Άρσεναλ, παραχωρεί ισοπαλία και την επόμενη ημέρα ο Ρονάλντο σκοράρει στο 34΄το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

2008, Νοέμβριος 0-1

Ακόμη μία κόκκινη κάρτα, σε ακόμη ένα ματς μέσα στην έδρα των «πολιτών». Πρώτη κίτρινη για φάουλ πάνω στο Σον Ράιτ-Φίλιπς και το χτύπημα της μπάλας στο χέρι του επιφέρει την αποβολή, χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι επικράτησαν με 1-0.

Πηγή: england365.gr