Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος μίλησε στην Nova με αφορμή την νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ και παραδέχθηκε την αλλαγή του κλίματος στα αποδυτήρια… Ο νεαρός αμυντικός επεσήμανε ότι υπήρχε πίεση στο τριφύλλι… «Η ψυχολογία μας ήταν δύσκολη. Ήταν πιεσμένη και για να βοηθήσουμε τον προπονητή μας», τόνισε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου στη Nova:

«Πιστεύω ήταν καιρός να γίνει μια καινούρια αρχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να στηριχθεί σε περισσότερους νέους παίκτες. Ίσως είναι αυτό που λέτε και εσείς. Όσο έβλεπαν ότι δεν υπήρχε μέλλον για μας τόσο λιγότερο ασχολούνταν μαζί μας. Τώρα όμως βλέπουμε ότι παίζουν όλο και περισσότερα νεαρά παιδιά όπως και εγώ».

-Η αλλαγή προπονητή έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο στην αλλαγή της εικόνας σας;
«Η αλλαγή προπονητή σίγουρα φέρνει σε κάθε ομάδα μια αλλαγή. Η ψυχολογία μας ήταν δύσκολη, ήταν πιεσμένη και για να βοηθήσουμε τον προπονητή μας. Υπήρχε αυτή η πίεση και σε εμάς τους ίδιους και δεν είναι πρέπον και για τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Βέβαια με μια νίκη δεν έγινε και τίποτα ακόμα ήμαστε σε δύσκολη θέση».

-Λέει κάποιος φίλος ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι για εκεί που βρίσκεται η ομάδα και ρωτάει αν έπρεπε να γίνει νωρίτερα αυτή η αλλαγή προπονητή;
«Δεν είμαι ακόμα σε θέση να πω κάτι τέτοιο και λόγω ηλικίας και λόγω των παραστάσεων που έχω. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι εγώ δεν έχω κανένα παράπονο από τον κ. Φερέιρα, με αυτόν άλλωστε έπαιξα στην πρώτη ομάδα. Ίσως κάποιες στιγμές χρειαζόμασταν και λίγο περισσότερο τύχη. Στο τέλος χαλούσαμε τα παιχνίδια που είχαμε στα χέρια μας. Δεν είχαμε όμως πολλές ήττες».

-Θεωρείς ότι δεν ήσασταν συγκεντρωμένοι;
«Όχι όλοι οι παίκτες ήμασταν όλοι συγκεντρωμένοι από το 1ο λεπτό μέχρι το 90 στην διάρκεια των αγώνων».

-Ο Παναθηναϊκός θεωρείς ότι θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ;

«Δεν έχουμε περιθώρια για κάτι διαφορετικό. Σίγουρα πρέπει να προσπαθήσουμε και όχι μόνο να μπούμε στα πλέι οφ αλλά να πάρουμε και διαφορά για να κατακτήσουμε την 2η θέση».

-Είσαι πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, πότε ήρθες, ποιος σε είχε ανακαλύψει;
«Είμαι από τα 13 μου. Όταν είχα την πρόταση να έρθω, δεν το σκέφτηκα καθόλου, γνωρίζοντας και την δουλειά που γίνεται στην Παιανία. Ο κ. Αντωνίου με είχε δει επειδή παραθερίζει στο χωρίο από το οποίο κατάγομαι και μου άνοιξε την πόρτα του Παναθηναϊκού’.

-Πώς βλέπεις την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί;
«Πιστεύω ότι μέσα από σκληρή δουλειά ο καθένας μπορεί να καταφέρει κάποια πράγματα. Νοιώθω και τυχερός που η κατάσταση είναι έτσι και στον Παναθηναϊκό και γενικότερα και θα παίξω και εγώ αλλά και άλλα παιδιά»

-Ρωτάει ένας φίλος της εκπομπής ποιο θεωρείς το θετικό σου στοιχείο και ποιο το αρνητικό σου, αυτό που πρέπει να δουλέψεις;
«Αν και δεν είμαι τόσο ψηλός πιστεύω ότι έχω καλή απόδοση στο ψηλό παιχνίδι και καλό τάιμινγκ στα άλματα μου. Θα χρειαστώ περισσότερη δουλειά στο πως να βοηθάω την ομάδα στο να βγαίνει μπροστά».

-Έχεις αγωνιστεί και ως δεξί μπακ στην Εθνική Νέων αυτό σε βοηθάει στο επιθετικό κομμάτι;

«Γενικά βοηθάει το να έχεις παιχνίδια στα πόδια σου. Όταν έχεις μια ματιά και από άλλη θέση μπορείς να βοηθήσεις και τον συμπαίκτη σου, γιατί ξέρεις τι θέλει».

-Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βελάσκες και Βύντρα. Με ποιον θεωρείς ότι ταιριάζεις περισσότερο;
«Έχω αγωνιστεί μόνο με τον Πίντο και τον Λουκά. Έχω δέσει και με τους δυο εξίσου καλά. Δεν πιστεύω ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα».

-Είστε μια μαγιά νεαρών παιδιών που έρχεστε μαζί από μικρότερη ηλικία όλοι μαζί, θεωρείς ότι μπορείτε να κάνετε κάτι καλό μέσα από τον Παναθηναϊκό;

«Είναι καλό ότι είμαστε όλοι μαζί στα ίδια αποδυτήρια με τους υπόλοιπους παίκτες που μας έχουν δεχθεί. Θεωρώ ότι αφορά μόνο τους εαυτούς μας το αν θα καταφέρουμε να καθιερωθούμε και να κάνουμε κάτι καλό».

-Πολλά γράφτηκαν και πολλά ειπώθηκαν για τη σχέση του κ. Φερέιρα με τους παίκτες;
«Εγώ όσο είμαι στην ομάδα δεν είχαμε πρόβλημα με τον κ. Φερέιρα, ούτε εγώ, ούτε τα άλλα τα παιδιά».

-Ρωτάει ένας ακόμη φίλος της εκπομπής αν έχεις φίλους σε άλλες ομάδες;
«Φυσικά και έχω φίλους. Δεν γίνεται άλλωστε να πηγαίνεις στην Εθνική και να είσαι εχθρός απλά όταν είμαστε σε συλλογικό επίπεδο παίζουμε για το καλό της ομάδας μας. Και τα επεισόδια που δημιουργούνται για έναν βαθμό φταίμε και εμείς. Αν εμείς δεν δημιουργούμε εντάσεις μέσα στο γήπεδο θα το δει και ο κόσμος και θα συμπεριφερθεί ανάλογα».

-Έχεις στο βάθος του μυαλού σου το να παίξεις στο εξωτερικό ή και με την Εθνική Ελλάδος, θα είναι η κορύφωση της καριέρας σου;
«Δεν θα το έλεγα κορύφωση αλλά από τις καλύτερες στιγμές. Σίγουρα είναι ένα από το όνειρο μου το να αγωνιστώ στην Εθνική. Το να παίξω στο εξωτερικό είναι πρόκληση και για να δεις τις δυνατότητες σου και κάτι διαφορετικό. Θα έλεγα βέβαια ότι εμείς οι νέοι παίκτες θα πρέπει πρώτα να κοιτάμε να βοηθήσουμε την ομάδα και τους εαυτούς μας και αν γίνει αυτό τότε ίσως βελτιωθεί και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Πηγή: Sport-fm.gr