Υπό το βλέμμα του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, θα γίνει το φιλικό Ιρλανδίας-Ελλάδας στις 14 Νοεμβρίου στο Δουβλίνο.

Ο Πλατινί είχε προαναγγείλει από το περασμένο καλοκαίρι ότι θα πήγαινε με την πρώτη ευκαιρία στη βρετανική πόλη, προκειμένου να απονείμει το βραβείο «Καλύτερης Συμπεριφοράς οπαδών στο Euro 2012», που πήραν οι Ιρλανδοί. Ένα βραβείο που αποκτά ιδιαίτερη αξία, αν αναλογιστούμε ότι οι Βρετανοί θεωρούνται γενικώς πολύ φασαριόζοι οπαδοί.

Κι όμως, οι Ιρλανδοί στο Euro παρέδωσαν μαθήματα καλής συμπεριφοράς. Το βραβείο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, διότι με απόφαση της ιρλανδικής ομοσπονδίας- σε συνεννόηση με τον σύλλογο των οπαδών- θα αφιερωθεί στη μνήμη του αδικοχαμένου Τζέιμς Νόλαν.

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε ρεπορτάζ του Ιρλανδικού Τύπου κι έτσι το ματς της Ιρλανδίας με την Ελλάδα θα γίνει παρόντος του προέδρου της ΟΥΕΦΑ. Είναι η πολλοστή φορά που θα δει από κοντά αγώνα της Εθνικής μας ομάδας ο Μισέλ Πλατινί.

Όπως προαναφέραμε, η απόφαση να ταξιδέψει στο Δουβλίνο για να απονείμει το βραβείο στους Ιρλανδούς είχε ληφθεί από το περασμένο καλοκαίρι, και μάλιστα την είχε δημοσιοποιήσει επί ουκρανικού εδάφους, στον τελικό της διοργάνωσης.

Εκκρεμούσε μόνο το τάιμινγκ της επίσκεψής του. Θεωρήθηκε πολύ καλή ευκαιρία η διεξαγωγή του φιλικού Ιρλανδίας-Ελλάδας και αποφασίστηκε να γίνει η βράβευση σ’ αυτό το ματς.