Η επιστροφή στο γήπεδο της Λεωφόρου για τον Παναθηναϊκό συναντά προβλήματα που αφορούν το κόστος. Οι μελέτες που έγιναν, προκειμένου να χρησιμοποιήσει η ομάδα το γήπεδο στα ματς του δευτέρου γύρου και του Κυπέλλου, έδειξαν πως απαιτούνται πολλά χρήματα, περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, για τα απαραίτητα έργα (χλοοτάπητα, στεγανοποίηση κερκίδων κλπ.), προκειμένου να είναι κατάλληλο το γήπεδο προς χρήση και να πάρει την άδεια από την Πολεοδομία.

Το ποσό είναι μεγάλο, ειδικά με τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου, ενώ η ΠΑΕ φέρεται να οφείλει περίπου ένα εκατ. ευρώ στο ΟΑΚΑ για τη χρήση του. Οι «πράσινοι» δεν έχουν καταθέσει τα όπλα και επιδιώκουν σε πρώτη φάση να μειώσουν το κόστος των εργασιών κάτω από το ένα εκατ. ευρώ.

Νέες επαφές Αλαφούζου

Ο Παναθηναϊκός με τα υπάρχοντα δεδομένα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας από το 2013. Ο Γιάννης Αλαφούζος βλέποντας ότι η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» δεν έχει συγκεντρώσει τα απαιτούμενα χρήματα για να βγει η ΠΑΕ από το αδιέξοδο, ενώ επενδυτής στο προσκήνιο δεν εμφανίζεται, θα κάνει μία νέα προσπάθεια να απευθυνθεί στους μετόχους και διάφορους άλλους επιχειρηματίες για να βρει οικονομική υποστήριξη. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν και τώρα θα βρει ανταπόκριση. Το βέβαιο είναι πως θα προκηρυχτεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την ελπίδα αυτή τη φορά να καλυφθεί μεγαλύτερο ποσοστό και να μπει ρευστό στα ταμεία.

Ήδη, πάντως, την Παρασκευή μπήκαν στα ταμεία περίπου 1,3 εκατ. ευρώ από την UEFA, καθώς η ομάδα πέρασε επιτυχώς τον σχετικό έλεγχο αναφορικά με τις υποχρεώσεις της. Όμως τα προσδοκώμενα έσοδα δεν είναι πολλά για την τρέχουσα περίοδο, σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις που συνεχίζουν να «τρέχουν».

Πηγή: sport-fm.gr