Σχεδόν επί καθημερινής βάσης απασχολεί τον Τύπο της Πορτογαλίας το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Φακούντο Φερέιρα. Ο Αργεντινός επιθετικός αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Μπενφίκα, ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει από το «Ντα Λουζ», για να πάρει φανέλα βασικού και όλα δείχνουν ότι η Λισαβόνα θα πάψει να είναι από τον Ιανουάριο ο τόπος εργασίας και κατοικίας του.

Ο 27χρονος επιθετικός των «αετών» μετρά μόλις 7 συμμετοχές και 1 γκολ με την κόκκινη φανέλα της πορτογαλικής ομάδας, με τον χρόνο συμμετοχής του να περιορίζεται σημαντικά με την επιστροφή του Ζόνας από τον τραυματισμό του. Το μέλλον του δείχνει να είναι σε… άλλες πολιτείες, αλλά δεν μοιάζει να επιθυμεί ούτε τη Βραζιλία και τη Σάντος (από την οποία λέγεται πως υπάρχει ενδιαφέρον), ούτε την Κίνα.

Βάσει των «ερυθρόλευκων» ρεπορτάζ, από την ελληνική ομάδα δεν έχουν κάνει ακόμη κάποια κίνηση για τον Φερέιρα -ή οποιονδήποτε επιθετικό, αλλά η αναζήτηση ενός ανθρώπου που θα στέλνει με ευκολία την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα είναι δεδομένη.

Ο Αργεντινός έχει συμβόλαιο 2,2 εκατ. ευρώ ετησίως και όλα δείχνουν ότι η όποια συζήτηση γίνει, θα αφορά δανεισμό. Ωστόσο, με την απαλλαγή του συμβολαίου του Γιάγια Τουρέ, αλλά και την επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί στην Ευρώπη, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό.