Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να πολεμήσει τη βία στα γήπεδα σε συνάντησή του με τις αντιπροσωπείες της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκα και της Football League, ενώ, όσον αφορά στο θέμα της αναδιάρθρωσης, επισήμανε πως θα πρέπει να συμφωνήσουν οι φορείς σχετικά με το διάστημα που θα είναι 18 οι ομάδες.

«Συζητήσαμε τι πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε τη βία. Δεν είχαμε έκτροπα έως τώρα στη φετινή σεζόν. Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε την βία» επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού στις δηλώσεις του, ενώ πρόσθεσε πως η Πολιτεία εξετάζει το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των καμερών στα γήπεδα. «Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, θα καλύψει η Πολιτεία το κόστος για όσες ομάδες δεν έχουν μπει στο κεντρικό σύστημα» διευκρίνισε ο Ιωαννίδης, ενώ ζήτησε να σταματήσουν οι εμπρηστικές δηλώσεις που πυροδοτούν τη βία. Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψουν στα γήπεδα οι οικογένειες, τονίζοντας ότι έχει ζητήσει να γίνεται ένας αγώνας την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι.

Όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν οι φορείς για το πόσο χρόνο θα είναι 18 οι ομάδες, ενώ πρόσθεσε: «Στη συνέχεια θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων τι γήπεδο έχει η κάθε ομάδα και ποια είναι τα χρέη της. Οι ομάδες θα πρέπει να είναι υγιείς».

Ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Υπήρξε συμφωνία σε πολλά ζητήματα. Θα γίνει και νέα συνάντηση. Προχωράμε με σωστή και κοινή λογική». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, επισήμανε: «Συνεχίζουμε την καλή συνεργασία που έχουμε με την Πολιτεία. Θα υποβάλλουμε τις προτάσεις και θα περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα. Πρέπει να δούμε όλοι το ποδόσφαιρο με μια προοπτική τριετίας και τετραετίας. Κοιτάζουμε το θέμα των καμερών και τα ονομαστικά εισιτήρια. Με τις μετακινήσεις πάμε καλά. Δεν είμαστε, όμως, ακόμη ώριμοι για να έχουμε μετακινήσεις σε μεγάλους αγώνες». Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστος Παναγόπουλος, ο οποίος είπε ότι η πράσινη ΠΑΕ θα επιμείνει στη προσφυγή της στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της αναδιάρθρωσης.