Παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατηγορία Tornado καταμαράν, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, αναδείχθηκαν οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης.

Οι Έλληνες αθλητές κατάφεραν να καταταγούν πρώτοι ανάμεσα σε 41 πληρώματα από 11 χώρες, που συμμετείχαν στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε το άλλο ελληνικό πλήρωμα αποτελούμενο από τους Νίκο Μαύρο και Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο.

Για… αναμενόμενο αποτέλεσμα έκανε λόγο ο Ιορδάνης Πασχαλίδης: «Τους τελευταίους δυο μήνες κάναμε πολύ καλή δουλειά μαζί με τον Νίκο (Μαύρο) και τον Αλέξη (Ταγαρόπουλο) το οποίο φάνηκε κατά την διάρκεια των αγώνων. Ήμασταν το γρηγορότερο κότερο στις συνθήκες που επικράτησαν στους αγώνες και το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά».

Στη βοήθεια που είχαν από τους Μαύρο και Ταγαρόπουλο στάθηκε και ο Κώστας Τριγκώνης: «Οι συναθλητές μας, μας πίεσαν πολύ στις προπονήσεις που κάναμε το τελευταίο διάστημα βοηθώντας μας να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είναι κρίμα που για έναν βαθμό χάθηκε από την μεριά τους το χάλκινο μετάλλιο. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Πιέσαμε από την αρχή έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους μας προσπαθώντας να κερδίσουμε όλες τις ιστιοδρομίες».

Από την πλευρά ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος δεν έκρυψε την απογοήτευση του που ο ίδιος και ο Νίκος Μαύρος έμειναν για λίγο εκτός μεταλλίων: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χάσαμε το μετάλλιο στις λεπτομέρειες πράγμα το οποίο μας απογοήτευσε κάπως. Βλέποντας όμως την θετική πλευρά έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά πράγμα το οποίο μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».

Πηγή: sport-fm.gr