Για τη νέα ομάδα που χτίζει ο Άρης μίλησε ο τεχνικός των «κίτρινων», Βαγγέλης Αλεξανδρής, στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero FM.

Ο «Τίγρης» εξήγησε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν να φτιάξουν ένα αξιόμαχο σύνολο που θα υπερασπιστεί με τις εμφανίσεις του στο παρκέ τον κόσμο, την ιστορία και τη φανέλα του συλλόγου.

Επιπλέον τόνισε ότι οι φίλαθλοι πρέπει να σταθούν στο πλευρό της ομάδας και να της δώσουν ώθηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής

-Για τη «χημεία» της ομάδας: «Οι έμπειροι παίκτες μας είναι εδώ για να δείξουν το δρόμο και τις δυσκολίες στα νέα παιδιά που πήραμε. Επιλέξαμε αυτούς τους παίκτες μετά από πολύ μεγάλη έρευνα, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα τα οικονομικά της ομάδας. Ο κόσμος πρέπει να τα γνωρίζει τα οικονομικά, να μην νομίζει ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούσαμε να πάρουμε. Ο πρόεδρος ήταν πολύ “ψυχοβγάλτης” στις διαπραγματεύσεις, γιατί σέβεται το τελευταίο ευρώ που δίνει ο κόσμος για την ομάδα μπάσκετ».

-Για τις μεταγραφές:
«Είναι νίκη για εμάς που κλέψαμε παίκτες από άλλες μεγάλες ομάδες, είναι ένα κίνητρο και για εμάς να προσπαθούμε παραπάνω, αλλά και για άλλα παιδιά, γιατί ο Άρης έχει κόσμο, ιστορία και βαριά φανέλα».

-Για τον Κώστα Χαρίση: «Εμείς σκεφτόμαστε και επενδύουμε πάνω του και τον θέλουμε για βασικό σέντερ της ομάδας. Μιλήσαμε μαζί του, βοήθησε κι ο Αντώνης Ασημακόπουλος που τον γνωρίζει καλά απ’ τον Κολοσσό Ρόδου».

-Για το ρόστερ: «Το ρόστερ μας δεν έχει κλείσει ακόμη, περιμένουμε την απόφαση της FIBA. Εμείς θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, πέρσι είχαμε πολλές αντιξοότητες και ήταν ανασταλτικός παράγοντας για να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

-Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Ο Άρης έχει μπασκετικό κόσμο, έχει κριτήριο, αλλά θέλουμε τη στήριξή του. Πήραμε πολύ καλούς παίκτες και Αμερικανούς, που ελπίζουμε ότι και με την προσπάθεια της διοίκησης θα “περάσουν” και θα μπορέσουν να είναι μαζί μας. Πήραμε νέους Αμερικανούς, κι έναν βασικό κορμό Ελλήνων έμπειρων συν του Πάσαλιτς. Δεν μπορεί όμως να έχουμε πουλήσει μόνο 450 διαρκείας, μην ξεχνάμε ότι η ναυαρχίδα του σωματείου μας είναι το μπάσκετ, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Εμείς απ’ την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο, όλο το τιμ είμαστε πάνω από δέκα ώρες στο γήπεδο και στα γραφείο και έχουμε βάλει ως στόχο να αναγεννήσουμε τον Άρη απ’ τις στάχτες γιατί εκεί έφτασε, στις στάχτες».