Με δάκρυα στα μάτια πήγαν στα αποδυτήρια οι παίκτες της ΑΕΚ, μετά την ήττα (0-1) από τον Αστέρα Τρίπολης, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Βλάχος.

Ο Έλληνας τεχνικός για άλλη μία φορά στάθηκε στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η «Ένωση», ενώ τόνισε πως δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση ορισμένων έμπειρων παικτών.

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο, για τη βοήθεια, τη συμπαράσταση, γι’ αυτό που έκαναν γι’ αυτά τα παιδιά. Αν μη τι άλλο δεν έμεινε κανείς… μόνος του σήμερα. Λυπάμαι που δεν τους δώσαμε τη χαρά της νίκης. Το αποτέλεσμα αδικεί την ΑΕΚ. Αυτή την εντύπωση έχω εγώ. Χρειάζεται υπομονή, είναι κρίμα, αλλά και συγκινητικό, να βλέπεις τα παιδιά δακρυσμένα στο πρώτο ματς που έχασε η ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους», δήλωσε αρχικά ο Βαγγέλης Βλάχος.

Για το πώς περιμένει το τέλος της σεζόν για την ΑΕΚ: «Αυτά τα παιδιά χρειάζονται στήριξη και υπομονή απ’ όλους, για ένα καλύτερο αύριο. Εγώ δεν έχω υπομονή όμως! Ήμουν νικητής και γι’ αυτό ήρθα εδώ. Υπομονή από μένα δεν θα υπάρχει. Θα πεθαίνουμε στο γήπεδο! Η ΑΕΚ δεν πρέπει να χάνει. Δεν μπορεί να χάνει. Ευχαριστούμε που μας χειροκρότησαν, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Η ΑΕΚ πρέπει να βλέπει ψηλά. Και τότε θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Για το αν υπάρχει κάποιο αρνητικό στοιχείο: «Tα παιδιά ήθελαν τόνωση ψυχολογική. Ήθελαν να κερδίσουν. Η φανέλα είναι… ασήκωτη. Αυτά τα παιδιά θέλουν πραγματικά βοήθεια. Αν τους δείτε στα αποδυτήρια είναι σαν να έχουμε χάσει τα πάντα. Ήθελα τη νίκη να ικανοποιηθούν τα παιδιά. Όταν δακρύζουν μέσα σήμερα, είναι σημαντικό για την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ όλα τα χρόνια, είχε έναν Λυμπερόπουλο σέντερ φορ. Πέρυσι. Μην πάμε μακριά. Είχε Λεονάρντο. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να βρεις τον Μαύρο, τον Νικολαΐδη, τον Λυμπερόπουλο και τον Δημητριάδη. Εκεί πρέπει να ξοδέψεις λεφτά. Δεν έχουμε λεφτά όμως. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι το ακατόρθωτο. Μία μικρή υπόσχεση δώσαμε σήμερα».

Για τους Κατίδη, Κατσικοκέρη, τον Κορδέρο και αν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής του Γιάγκο: «Είπα “ναι” στον Γιάγκο, γιατί ξέρω ότι η ομάδα δεν μπορεί να δώσει λεφτά για μεταγραφές. Ήθελα να δέσει η άμυνα. Αυτή ήταν η επιλογή, να έρθει ο Γιάγκο γρήγορα. Νομίζω είναι σκληρό. Το θεωρώ τραγικό να βρω άλλη λύση τώρα. Δεν μπορεί εξάλλου να τον πληρώσει η ομάδα. Δεν τα ήξερα, τα διάβαζα. Αλλά είναι τραγικό αυτό που ζει η ΑΕΚ. Στήσαμε μία ομάδα από ερασιτέχνες, ό,τι έμεινε στην παλιά ΑΕΚ και από τη Β’ Εθνική. Και ό,τι βρούμε στην πορεία για να έχει βοήθεια και ο Γροντής και τα άλλα παιδιά. Αυτός ήταν και ο λόγος που μεγάλωσα το ρόστερ, γιατί τα παιδιά δεν θα αντέξουν στη συνέχεια».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τους πιο έμπειρους παίκτες: «Η προσπάθεια δεν γίνεται μόνο σε ένα ματς. Είναι στις προπονήσεις, σε όλους τους αγώνες, στη συμπεριφορά. Τα περισσότερα είναι θετικά και λιγότερα τα αρνητικά. Ναι, δεν ήταν ανάλογη με τα θέλω μου η παρουσία κάποιων. Αν δεν στηρίξουν τους νέους, θα φερθώ ανάλογα. Με τα μικρά; Με τα μικρά θα παίξουμε. Με ό,τι χρειαστεί, αρκεί να προχωρήσουμε».

Πηγή: sport-fm