Την πίστη του ότι ο Αστέρας Τρίπολης θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του επαναληπτικού της Πέμπτης (09/08) με τη Μαρίτιμο για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Πορτογαλία. «Έχουμε όλες τις δυνατότητες για να διεκδικήσουμε την πρόκριση» δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός, που προέτρεψε τους παίκτες του να είναι ήρεμοι και «να ζήσουν τη στιγμή» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η αποστολή των Αρκάδων δεν είναι εύκολη, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Τρίπολη, ωστόσο ο Καρδιτσιώτης τεχνικός πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών και εκτιμά ότι θα προσεγγίσουν σωστά το παιχνίδι, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά για αυτό είμαστε στην Ευρώπη, για τα δύσκολα. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εύκολα και για να κάνεις κάποια διάκριση, χρειάζεσαι να κάνεις τέτοια παιχνίδια, τέτοιες επιτυχίες όπως έγινε στον προηγούμενο γύρο με την Ίντερ Μπακού. Τόσο οι παίκτες, όσο και η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες για να διεκδικήσουμε την πρόκριση» ήταν η αρχική τοποθέτηση του.

Αναφερόμενος σε περισσότερο αγωνιστικά θέματα, τόνισε: «Σίγουρα πάμε στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, που ιδιαίτερα στην έδρα του είναι πολύ επικίνδυνος, αλλά νομίζω πώς οι ποδοσφαιριστές πιστεύουν πολύ σε αυτό το παιχνίδι και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε. Πιστεύω θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα και θα παρουσιαστούμε πανέτοιμοι για αυτό το παιχνίδι.

Δεν μπορούμε να διαφοροποιήσουμε πολλά πράγματα, βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα, η ομάδα παίζει κάποιο συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, είναι δύσκολο να αλλάξει και δε χρειάζεται νομίζω να αλλάξεις κάτι. Εξ άλλου, η απόδοση μας ήταν αρκετά καλή και στα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό που χρειαζόμαστε επιτακτικά είναι να πετύχουμε ένα γκολ, γιατί το 1-1 δεν μας ευνοεί. Έχουμε το σύστημα και τους ποδοσφαιριστές για να πιέσουμε τον αντίπαλο και να σκοράρουμε. Πιστεύω πώς θα είμαστε στη βραδιά μας και θα πετύχουμε το πολυπόθητο γκολ ή τα γκολ που θέλουμε για να περάσουμε.

Ό,τι με ανησυχεί από τον αντίπαλο, το αναλύσαμε με τα παιδιά και είπαμε για τον τρόπο που πρέπει να παίξουμε με τη Μαρίτιμο. Το θέμα είναι αν θα βγει ο τρόπος αυτός και αν θα μπορέσουμε να βγάλουμε αυτόν τον χαρακτήρα, για να περιορίσουμε την επιθετικότητα αυτής της ομάδας σε παίκτες-κλειδιά, να βγουν καλά τα μαρκαρίσματα. Αν πάνε καλά αυτά τα μαρκαρίσματα, τότε θα σκεφτόμαστε περισσότερο το δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι».

Καταλήγοντας, προέτρεψε τους παίκτες του να είναι ήρεμοι και να ζήσουν τη στιγμή. «Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, να είναι ήρεμοι, να είναι ψύχραιμοι και να ζήσουν τη στιγμή. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση εδώ που έφτασε η ομάδα μας να μπορούν να χαρούν πραγματικά αυτό το παιχνίδι. Όταν έχεις χαρά και τη διάθεση να παίξεις, τότε θα πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις» ήταν τα λόγια του.

Πηγή: Sport-fm.gr