Δύσκολα κατακτάς την κορυφή, αλλά ακόμη πιο δύσκολα παραμένεις εκεί και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που μίλησε για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

Ο διεθνής γκαρντ τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν τους τίτλους τους, ωστόσο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, με το οποίο θα ξεκινήσουν τη φετινή χρονιά, είναι η διατήρηση του βασικού κορμού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Κόκκινα Καλάθια»:

«Στην αρχή δεν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε αυτό που είχαμε καταφέρει», δήλωσε αρχικά ο Βαγγέλης Μάντζαρης για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό και συνέχισε: «Όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνουμε την επιτυχία μας. Ο κόσμος μας αγκαλιάζει και μας δίνει συγχαρητήρια ακόμα και τώρα. Η αναγνώριση από τον κόσμο είναι ό,τι πιο σημαντικό για έναν αθλητή».

Για το αν πίστευε από την αρχή στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Όταν φτάνεις στο Final 4, όλα μπορούν να συμβούν. Εγώ ήμουν από αυτούς που το πίστευα. Αποδείξαμε πως όταν θέλεις κάτι πολύ και δεν το παρατάς, όλα μπορούν να συμβούν».

Για το βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού στις 18 Αυγούστου, όταν και θα ξεκινήσει την προετοιμασία του:
«Το γεγονός πως ο βασικός κορμός της ομάδας έχει παραμείνει ίδιος είναι πολύ σημαντικό. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με την περίπτωση του Ντόρσεϊ αλλά ουσιαστικά μόνο ο Κέσελ είναι αυτός που δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Βέβαια έχουμε πλέον καινούριο προπονητή και θα πρέπει σύντομα να μάθουμε τον δικό του τρόπο δουλειάς και τη δική του φιλοσοφία».

Για τις διαφορές φέτος σε σχέση με πέρυσι:
«Δεν θα είναι το ίδιο με πέρυσι. Πλέον δεν υπάρχουν ελαφρυντικά. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας και πρέπει να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας. Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο από πέρυσι γιατί όλοι θα θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή και θα είναι κατάλληλα διαβασμένοι».

Για το κλίμα:
«Το γεγονός πως ακόμα και μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεών μας, κάνουμε και διακοπές μαζί, είναι σημάδι του πόσο δεμένοι είμαστε. Σημαντικό κομμάτι σε αυτό έχει παίξει και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς που μας έκανε να νιώθουμε τόσο ομάδα».

Πηγή: Sport-fm.gr