Ζήτημα που αγγίζει και επηρεάζει όλες τις ομάδες και όχι μόνο την ΑΕΚ, χαρακτήρισε τις υποχρεώσεις στην Εφορία ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η επιτροπή της Σούπερ Λίγκας με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, ο πρόεδρος της «Ένωσης» τόνισε πως η Πολιτεία και ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι θετικοί στην εξεύρεση λύσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εξάλλου, επιβεβαίωσε την πρόταση της ΑΕΚ για προσωρινή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Δημητρέλος στον «Libero 107,4»

Για τη συνάντηση με τον υφυπουργό: «Τρέχουμε τώρα όπως καταλαβαίνετε, το προβλήματα είναι πολλά και πρέπει να βρεθούν λύσεις για την ομάδα. Δεν έχουμε μόνο εμείς φυσικά οικονομικά προβλήματα, αλλά σε εμάς είναι πλέον συσσωρευμένα ενώ οι άλλες ομάδες μπορούν και δεν τα εμφανίζουν τόσο έντονα».

Για το αντικείμενο της συζήτησης:
«Έγινε μια συνάντηση, καθώς τα προβλήματα των ομάδων στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά και θα πρέπει η Πολιτεία να δει το θέμα διαφορετικά. Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ ή κάποια άλλη ομάδα. Τα προβλήματα αγγίζουν όλες τις ομάδες και πρέπει να λυθούν. Αναφέρομαι σε θέματα όπως η αποπληρωμή των χρεών σε περισσότερες δόσεις, η φορολόγηση των συμβολαίων που εκτινάχθηκε, η φορολόγηση των εισιτηρίων και άλλα θέματα. Όλες οι ομάδες επιθυμούν να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα γιατί το βάρος είναι μεγάλο».

Για την σύμπνοια που φαίνεται να υπάρχει στην λίγκα: «Είναι κοινό το μέτωπο όλων των ομάδων στην λίγκα. Άλλωστε υπάρχει και το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου με την Nova. Δεν μπορεί το προϊόν να υποβαθμιστεί γιατί τα έσοδα θα μειωθούν ακόμη περισσότερο. Έτσι, υπάρχει κοινό μέτωπο των ομάδων της λίγκας για να βρεθεί λύση και να μην υπάρξει πρόβλημα στο πρωτάθλημα, που πρέπει να αρχίσει στην ώρα του και με 16 ομάδες, αλλιώς σίγουρα θα χαθούν χρήματα».

Για την βούληση της πολιτείας:
«Η συνάντηση έγινε με τον κ. Μαυραγάνη και αντιλήφθηκα ότι η πολιτεία είναι στο πλευρό των ομάδων. Αυτή είναι και η στάση του κ. Ιωαννίδη, που θέλει να βοηθήσει. Θέσαμε τα θέματα και θα περιμένουμε τώρα να δούμε τι θα συμβεί. Κατέθεσα επίσης προσωπικά μια πρόταση στο υπουργείο, να δοθεί προσωρινά (για 2-3 μήνες) φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στις ομάδες, ώστε να κερδίσουν χρόνο και να εξασφαλίσουν κι άλλους πόρους για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Για την κατάσταση στην ΑΕΚ: «Κάναμε πωλήσεις καθώς έπρεπε να βρεθεί άμεσα ρευστό για την ομάδα. Έχουμε πολλούς νεαρούς με ταλέντο στην ομάδα και πιστεύω ότι αγωνιστικά θα πάμε καλά και δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Πιστεύω ο κόσμος της ΑΕΚ να σταθεί στο πλευρό της διοίκησης και να “φύγουν” πολλά διαρκείας που θα είναι ανάσα για την ΑΕΚ και θα βοηθήσουν να λυθούν πολλά θέματα που εκκρεμούν».