Έτοιμοι να παρουσιάσουν τα δυσκολότερα προγράμματα της καριέρας τους, ώστε να κατακτήσουν και τη μεγαλύτερη διάκρισή τους, αναχωρούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής.

Την αρχή κάνουν αύριο, Σάββατο (21/07) οι Βλάσης Μάρας και Βασίλης Τσολακίδης, ενώ τη Δευτέρα (23/07) θα μεταβεί στην αγγλική πρωτεύουσα η Βάσω Μιλλούση.

Οι πρωταθλητές της κατηγορίας ανδρών αποφάσισαν να ταξιδέψουν, μαζί με τους προπονητές τους, δύο ημέρες πριν από τον κύριο όγκο της ελληνικής αποστολής, με δεδομένο ότι ο προκριματικός τους διεξάγεται την πρώτη ημέρα των Αγώνων, το Σάββατο 28 Ιουλίου.

Ο Βλάσης Μάρας θα κυνηγήσει την πολυπόθητη Ολυμπιακή διάκριση στο μονόζυγο, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με τέσσερα πετάγματα και συντελεστή δυσκολίας 7,40.

Ο Μάρας -όπως και ο Τσολακίδης- θα αγωνιστεί στον δεύτερο από τους τρεις ομίλους (17:30 – 19:40 ώρα Ελλάδας) του προκριματικού, το Σάββατο 28 Ιουλίου, ξεκινώντας από το δίζυγο.

«Πρωτάρης» σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι ο 33χρονος Βασίλης Τσολακίδης, όχι όμως και ο προπονητής του, Αλέκος Ιωακειμίδης, ο οποίος μάλιστα μετρά «2 στα 2» μετάλλια στις προηγούμενες παρουσίες του, ως τεχνικός του Δημοσθένη Ταμπάκου (αργυρό το 2000, χρυσό το 2004 στους κρίκους).

Στο Λονδίνο, ο σπεσιαλίστας του δίζυγου θα λανσάρει πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,70, υψηλότερο από κάθε άλλη φορά. Θα περιλαμβάνει, μάλιστα, τις δύο διεθνώς κατοχυρωμένες ασκήσεις που φέρουν το όνομά του, τις «Τσολακίδης» και «Τσολακίδης 2».

Η Βάσω Μιλλούση, αντίθετα, θα αναχωρήσει για Λονδίνο τη Δευτέρα (23/07) μαζί με τον κύριο όγκο της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, αφού θα αγωνιστεί στον προκριματικό των γυναικών την Κυριακή 29 Ιουλίου. Η 28χρονη αθλήτρια επιστρέφει στον κορυφαίο θεσμό 12 χρόνια μετά την συμμετοχή της στο Σίδνεϊ, επίτευγμα σπάνιο -αν όχι μοναδικό- στη διεθνή ιστορία της ενόργανης.

Η 28χρονη πρωταθλήτρια θα κληθεί να αγωνιστεί στον πρωινό όμιλο του προκριματικού (11:30 – 14:45 ώρα Ελλάδας).

Πηγή: Sport-fm.gr