Η Ρόμα συμφώνησε με την Κοπεγχάγη για την απόκτηση του (γνωστού μας από το σύντομο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ) Σουηδού γκολκίπερ Ρόμπιν Όλσεν έναντι 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που με τις διάφορες ρήτρες μπορεί να φτάσει και τα 12 εκατ. ευρώ. Ένα πολύ μικρό μέρος αυτών των χρημάτων θα το πάρει μία μικρή ομάδα της όγδοης τη τάξει κατηγορίας του σουηδικού ποδοσφαίρου – όμως αυτό το πολύ μικρό ποσό είναι υπερπολύτιμο γι’ αυτήν.

Ο λόγος για την Μπούνκεφλο, στην οποία αγωνίστηκε ο Όλσεν το 2010. Οι κανονισμοί της FIFA προβλέπουν ότι όλες οι ομάδες στις οποίες έπαιξε ο Όλσεν από τα 12 έως τα 23 του χρόνια δικαιούνται αθροιστικά ένα ποσοστό 5% των εσόδων της Κοπεγχάγης από τη μεταγραφή, και το μερίδιο της Μπούνκεφλο ανέρχεται στα 60.000 ευρώ περίπου. Όχι κι άσχημα για έναν σύλλογο που εξαρτάται οικονομικά από τις φθηνές συνδρομές των μελών του, τους τοπικούς χορηγούς και τις πωλήσεις χοτ ντογκ και καφέδων στο γήπεδο.

«Ένα τέτοιο μεγάλο ποσό φυσικά θα μπορούσε να συνεισφέρει όσον αφορά στην ασφάλεια και την ευελιξία», δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της ομάδας, Κάλε Βαντενχάμαρ. «Θα ήθελα να το δω να χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο που να ωφελεί την ευρύτερη περιοχή, καθιστώντας εφικτές δραστηριότητες για τα παιδιά που είναι εκεί», πρόσθεσε.

Στην αρχή της καριέρας του, ο 28χρονος σήμερα γκολκίπερ δυσκολευόταν να πάρει ευκαιρίες, και το 2010 πήγε στην Μπούνκεφλο, όπου όπως είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του στο Reutersκατάφερε να ξαναβρεί τον εαυτό του: «Ήθελα να βρω τη χαρά και την ευτυχία ξανά. Όλοι οι φίλοι μου, οι στενοί φίλοι, έπαιζαν εδώ στη Μπούνκεφλο. Ήταν σημαντικό για μένα να ανακτήσω αυτήν την ευτυχία».

Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Όλσεν αγωνιζόταν στο Champions League με τη Μάλμε, πριν πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και από εκεί στην Κοπεγχάγη, όπου οι καλές του εμφανίσεις τον έφεραν βασικό στην εθνική Σουηδίας, και τελικά στο ρόστερ της Ρόμα.

Μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, ο Όλσεν είπε για την Μπούνκεφλο: «Ξέρω πόσα πολλά σημαίνουν γι’ αυτούς [τα χρήματα], με όλα τα παιδιά να τρέχουν, με κάνει χαρούμενο».

Και ανεξαρτήτως από το τι θα κάνει στο υπόλοιπο της καριέρας του, ο Όλσεν θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος στο γήπεδο Μπρόβαλεν της Μπούνκεφλο.