Πεπεισμένος πως έκανε το σωστό, αφήνοντας εκτός από την αποστολή της εθνική Γαλλία τον Γιοάν Γκουρκίφ, εμφανίστηκε ο Λοράν Μπλαν.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής θεώρησε πως θα ήταν ρίσκο για την ομάδα να ποντάρει στον Γκουρκίφ, από τη στιγμή που «κουβαλούσε» έναν τραυματισμό από την Λιόν, αλλά και λόγω των λιγοστών φετινών του εμφανίσεων.

«Διάβαζα πως είναι ρίσκο η μη συμμετοχή του Γκουρκίφ στην ομάδα αλλά διαφωνώ» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως «πίστευα πως θα παίξει κομβικό ρόλο στην ομάδα. Δυστυχώς, μετά από πέντε ημέρες υπέφερε από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, ζημιά που τον ταλαιπωρούσε όλη τη χρονιά. Ήταν ήδη αρκετά πίσω από τους υπόλοιπους οπότε θα ήταν μεγάλο ρίσκο η συμμετοχή του. Είναι κρίμα για αυτόν αλλά πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το Γιοάν. Του ευχήθηκα ότι καλύτερο για τη συνέχεια και νομίζω πως θα τα πάει καλά στο μέλλον».

Ο 46χρονος τεχνικός μίλησε και για τον αποκλεισμό του Εμπιβά και εξήγησε γιατί πήρε μόνο τρία σέντερ μπακ στην αποστολή.

«Σκεφτόμουν αν έπρεπε να επιλέξω ένα τέταρτο σέντερ μπακ ή ένα τέταρτο πλάγιο μπακ και επέλεξα τον Κλισί που είχε πολύ καλή απόδοση. Θα παίξουμε με δύο κεντρικούς αμυντικούς και αν χρειαστεί έχουμε και τρίτο παίκτη. Έκανα την επιλογή μου και θα ζήσω με αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: sport-fm.gr