Φαίνεται πως το… τρέξιμο του Δημήτρη Γόντικα με την πολύτιμη βοήθεια του Γιάννη Αλαφούζου, τις τελευταίες ημέρες δεν πήγε στράφι. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού αλλά τελικά είναι πανέτοιμος να παρουσιάσει έναν πλήρη φάκελο στην δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Οι «πράσινοι» έτσι θα λάβουν κανονικά μέρος στο Champions League και πλέον σκέφτονται την επόμενη ημέρα.

Αν και οριακά, το «τριφύλλι» πρόλαβε τις ημερομηνίες και κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα πάρει την άδεια για τη νέα περίοδο. Αφού πρώτα υπέγραψαν οι διεθνείς Νίνης, Κατσουράνης και Καραγκούνης τους διακανονισμούς από την Αυστρία, στην συνέχεια έστειλαν και οι υπόλοιποι Έλληνες ποδοσφαιριστές τα υπογεγραμμένα έγγραφα ενώ το ίδιο έκαναν και αργότερα χθες το μεσημέρι οι ξένοι ποδοσφαιριστές (Σαριέγκι, Ζέκα, Τοτσέ, Κουίνσι και Κλέιτον) ο Παναθηναϊκός θα παρουσιάσει στην ΕΠΟ τις εξοφλήσεις των παικτών και των ομάδων.

Εκείνοι που δεν συμφώνησαν ήταν οι Μάτε Σιμάο και Σεντρίκ Καντέ. Ο πρώτος, μιλώντας στην Sportday, τόνισε πως «Δεν έχω πάρει κάποιο χαρτί, αλλά ακόμα κι αν πάρω, δεν το υπογράφω». Ο Αφρικανός τραβάει το σχοινί ίσως γιατί θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό είτε γιατί θέλει να πληρωθεί άμεσα και να κληθεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Όσο για τον αμυντικό των «πρασίνων», διευκρίνισε στους ανθρώπους της ΠΑΕ να πληρώσουν πρώτα αυτά που του χρωστούν και έπειτα να κοιτάξουν το ενδεχόμενο της ρύθμισης.

Αναφορικά με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, οι διοικούντες δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν και τελικά να συμφωνήσουν για τον διακανονισμό αλλά πιστεύεται πως αν λάβει τα οφειλόμενα μέχρι το τέλος του 2011 τότε δεν πρόκειται να αρνηθεί να υπογράψει. Ο Λέτο σύμφωνα με πληροφορίες έχει πει ήδη το «ναι» ενώ ο Βιτόλο αναμένεται να απαντήσει θετικά. Τέλος, ο Ματίας Μπιάρσμιρ έκανε αντιπρόταση και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sportday, τα στοιχεία που θα παρουσιάσει σήμερα ο Παναθηναϊκός στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ είναι τα εξής:

1) Τα παραστατικά εξόφλησης των ομάδων και των παικτών μέχρι το τέλος του 2011, ύψους 4,2 εκατ. ευρώ.

2) Το σχέδιο αποπληρωμής των υποχρεώσεων της ομάδας στο πρώτο τετράμηνο του 2012, που θα περιλαμβάνει διακανονισμούς καταβολής των χρημάτων σε δόσεις μέχρι τον Νοέμβριο.

3) Πλάνο βιωσιμότητας της ομάδας για τη νέα περίοδο. Θα περιλαμβάνονται τα τηλεοπτικά συμβόλαια, η χορηγία του ΟΠΑΠ, οι εισπράξεις από την πώληση των διαρκείας, η τρέχουσα ΑΜΚ ύψους 15 εκατ. ευρώ (με το ενδεχόμενο να καλυφθεί ολόκληρη ανά πάσα στιγμή), καθώς και το πλάνο λαϊκής βάσης.

Πηγή: sport-fm.gr