Για κίνδυνο απώλειας της σχεδόν δεδομένης ανόδου στη Super League από τον ΟΦΗ και πτώση της ομάδας στη Γ’ Εθνική, με τη θέση της να την παίρνει η Παναχαϊκή, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του συγκεκριμένου κειμένου, η υπόθεση σχετίζεται με τις καταγγελίες του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, για χειραγωγημένα παιχνίδια.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Καλαϊτζίδη, τον οποίον επικαλείται το δημοσίευμα, ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ, Φώτης Τσάλος, είχε καλύψει μέρος εξόδων μετακίνησης -κάποιων παικτών και παραγόντων- της ομάδας του Αιγινίου, που σε αντίθεση με τους υπόλοιπους της αποστολής μετέβησαν στο Ηράκλειο αεροπορικώς.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης φέρεται να ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της δωροληψίας – δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος. Μάλιστα, τονίζεται ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι «άκρως εντυπωσιακά».

Το σχετικό παραστατικό, φέρεται να εκδόθηκε στο όνομα παράγοντα, ο οποίος μετείχε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της κρητικής ΠΑΕ.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, μένει να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που πιθανόν να φέρει τον υποβιβασμό της κρητικής ομάδας και την άνοδο της Παναχαϊκής στη Super League, ως τρίτης στον βαθμολογικό πίνακα.

ΟΦΗ: Ο ΟΦΗ είναι πρώτος γι’ αυτό και τον χτυπούν

Άμεση ήταν η απάντηση των «μελανόλευκων» στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, καθώς μέσω του περιβάλλοντός τους επισήμαναν. «Κάποιοι που μέσα στο γήπεδο, βλέπουν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τον ΟΦΗ, κάνουν… όνειρα θερινής νυκτός!».

«Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι με αυτά που γράφουν και έτσι όπως τα γράφουν, καρφώνονται για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, άλλων», πρόσθεσαν. Οι Κρητικοί τόνισαν επίσης ότι «δεν έχουμε καμία ενημέρωση, για την υπόθεση αυτή, από καμία αρμόδια Αρχή».

Και καταλήγουν λέγοντας ότι «ο ΟΦΗ είναι πρώτος για αυτό και τον χτυπάνε. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέσα στο γήπεδο, εκεί που όπως έχουμε δείξει, απαντάμε. Και μάλιστα σκληρά. Ο κόσμος του ΟΦΗ να μην παρασύρεται από ανοησίες, που μόνο σκοπό έχουν να μας αποπροσανατολίσουν από το στόχο μας. Θα αποτύχουν πανηγυρικά».