Ο 39ος τίτλος στην ιστορία του Ολυμπιακού είχε τη σφραγίδα του Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος μπορεί να μην έβαλε το ωραιότερο γκολ της καριέρας του, αλλά ήταν ένα από τα πιο σημαντικά δίνοντας την ευκαιρία στον σύλλογό του να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα πρώτος σε όλη την Ευρώπη. Μόνο η Σέλτικ είχε αυτή την ευκαιρία πριν ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο, αλλά η νίκη στο τέλος της Ρέιντζερς επί της Μάδεργουελ της στέρησε τη δυνατότητα, οπότε η ομάδα του Βαλβέρδε έπαιρνε τη σκυτάλη. Ο Παναιτωλικός ήταν καλά στημένος, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι εύκολο να μείνει στο μηδέν. Το γκολ του Μιραλάς από κάθετη πάσα του Μακούν έβαζε οριστικά τίτλους τέλος.

Το γκoλ του Μιραλάς ήταν ολοφάνερο πως έφερε απογοήτευση στους παίκτες του συλλόγου του Αγρινίου, ειδικά από τη στιγμή που άκουγαν πως ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερνε να προηγηθεί με 2-0 του ΠΑΟΚ. ΟΙ Γιαννιώτες κρατώντας την υπερπολύτιμη νίκη με 2-1, πήραν τρεις πόντους οι οποίοι ίσως μετρήσουν πολύ στο τέλος.

Δύο ομάδες που πήραν επίσης πόντο από το πουθενά ήταν η Κέρκυρα, που ισοφάρισε την ΑΕΚ στο 95′ σε 2-2, και ο Εργοτέλης που «επέστρεψε» από την κόλαση στο ματς με τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Δώνη προηγήθηκε 2-0, αλλά οι Κρητικοί αν και με δέκα παίκτες ισοφάρισαν. Στο «νησί των Φαιάκων» η πικρή αλήθεια είναι πως η γηπεδούχος ομάδα πήρε ένα βαθμό που ίσως δεν άξιζε, αφού η «Ενωση» ήταν καλύτερη. Ο Τσίγκας στις καθυστερήσεις με ωραίο σουτ κράτησε στην εντατική την Κέρκυρα, αλλά τα περιθώρια στένεψαν.

Νίκη σωτηρίας πήρε ο Πανιώνιος επί του Λεβαδειακού, ενώ η Ξάνθη έκανε το καθήκον της έστω και με το ισχνό 1-0, νικώντας την ουραγό Δόξα Δράμας, την ώρα που στην Τρίπολη ο Αστέρας και ο ΟΦΗ έφεραν το τρίτο 2-2 της αγωνιστικής σε ένα χορταστικό ματς.

Αφησα τελευταίο το ματς του ΟΑΚΑ, που έγινε μπροστά σε άδεια καθίσματα λόγω της τιμωρίας και που επιβεβαίωσε τον εκνευρισμό που διακατέχει όλους στον Παναθηναϊκό, αν κάποιος δει καθαρά την ενέργεια στην αποβολή του συνήθως πολύ ήρεμου Νίκου Σπυρόπουλου. Ο ξεχασμένος Ρούντολφ έβαλε το μοναδικό γκολ, κάτι που περίμενε πώς και πώς ο ΠΑΟ όταν τον αποκτούσε πριν από έξι μήνες, ενώ ο Καρνέζης έκανε ακόμη μία σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Νέτο στο 0-0, διατηρώντας όρθια (για μία ακόμη φορά) την ομάδα του!

Σε τελική ανάλυση ήταν μία από τις κλασικές αγωνιστικές στο τέλος του πρωταθλήματος που μπερδεύεσαι παρακολουθώντας όλα τα ματς μαζί και που κάποια στιγμή καλό είναι να αντιληφθεί η Σούπερ Λίγκα πως δεν βελτιώνει το προϊόν της.

Καταλαβαίνω τη λογική να μην ξέρουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τα αποτελέσματα κάποιων ανταγωνιστών τους, ωστόσο θα μπορούσε αυτό να γίνει μόνο στα δύο τελευταία ματς, όπως γίνεται αλλού. Καταλαβαίνω πως όποια και να είναι η απόφαση, πάντα θα υπάρχουν γκρίνιες αλλά ειλικρινά αυτό το μαρτύριο οκτώ ταυτόχρονων παιχνιδιών δεν αντέχεται!

Αντί υστερόγραφου, θα ήθελα να κάνω μία μικρή αναφορά στον μεγάλο Τζόρτζιο Κινάλια, τον φορ-θρύλο της Λάτσιο που έφυγε χθες σε ηλικία 65 ετών προδομένος από την καρδιά του. Ηταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας που πήρε το πρώτο σκουντέτο της ιστορίας της το 1974, υπό τις οδηγίες ενός χαρισματικού προπονητή, του Τομάζο Μαεστρέλι, και στη συνέχεια πήγε στον Κόσμο της Νέας Υόρκης, στον οποίο είχε συμπαίκτες τον Πελέ και τον Μπεκενμπάουερ. Στην Αμερική πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του το 1983 έχοντας σκοράρει 243 τέρματα που τον έκαναν τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος Βορείου Αμερικής, αλλά ο έρωτάς του με τη Λάτσιο τον οδήγησε το 1983 να συγκροτήσει ένα γκρουπ επιχειρηματιών και να αγοράσει τον σύλλογο που βολόδερνε στη μετριότητα. Οι εικόνες της άφιξής του το 1983, με χιλιάδες οπαδούς να τον υποδέχονται στο Φιουμιτσίνο, έμειναν ιστορικές. Οπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις ιστορίες όμως, όπως όμορφα αρχίζουν έτσι άσχημα τελειώνουν.

Πηγή: sport-fm.gr