Πικραμένος που δεν θα έχει την ευκαιρία-λόγω τιμωρίας-να αγωνιστεί στην αποψινή αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «ΓΣΠ» για τα προημιτελικά του Champions League δήλωσε ο Γκουστάβο Μαντούκα μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM Κύπρου. Παράλληλα ο Βραζιλιάνος πρώην μέσος της ΑΕΚ τόνισε πως η ομάδα του νιώθει νικήτρια ανεξάρτητα από την έκβαση των αγώνων με τη «βασίλισσα».

«Είμαι λίγο απογοητευμένος και στεναχωρημένος που δεν παίζω, αλλά αυτά συμβαίνουν. Είναι το πιο σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι της χρονιάς, μπορεί να μην παίζω αλλά εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε και απόψε κάτι μεγάλο», δήλωσε ο Μαντούκα.

Αναλυτικά, μίλησε για:

-το αν πιστεύει πως μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα το ΑΠΟΕΛ: «Από τη στιγμή που ο Θεός μας βοήθησε να φτάσουμε μέχρι εδώ, πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να χάσουμε την πίστη μας. Είναι μεγάλη ομάδα η Ρεάλ, τους σεβόμαστε, αλλά είναι 11 εναντίον 11, ελπίζω να βρεθούμε σε καλή μέρα. Το πιο σημαντικό είναι να μην δεχθούμε γκολ, θα είναι κάτι φανταστικό αν το πετύχουμε αυτό».

-το πόσο εύκολο είναι να μην δεχθείς γκολ από τη Ρεάλ: «Είναι πολύ δύσκολο, αν δεις πόσα τέρματα πέτυχε θα καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι. Αλλά είχαμε εξαιρετική αμυντική λειτουργία μέχρι τώρα. Μπορεί να συμβεί να χάνουν ευκαιρίες, να βγάλουμε μια αντεπίθεση και να τα καταφέρουμε. Αν απόψε έχουμε καλό αποτέλεσμα, το επόμενο παιχνίδι θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον. Η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό. Θα έχω δικαίωμα συμμετοχής και θα το απολαύσω».

-το αν μετάνιωσε που έβγαλε την φανέλα στο γκολ που πέτυχε με τη Λιόν και δέχθηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα:
«Είναι δύσκολο να απαντήσω, είναι κάτι που το προγραμμάτιζα. Αν πήγαινα πίσω τον χρόνο ίσως να μην έκανα το τάκλιν. Ήθελα να περάσω ένα μήνυμα με τη φανέλα, αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως να μην την έβγαζα».

-το μέχρι πού φτάνουν τα όνειρα του ΑΠΟΕΛ:
«Δεν κοστίζει τίποτα να ονειρευόμαστε, πιστεύουμε, έχουμε αυτοπεποίθηση. Ξέρουμε ποια είναι η Ρεάλ αλλά δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε».

-την ατμόσφαιρα στο «ΓΣΠ»: «Αυτό είναι καλό, είναι ωραίο να νιώθουμε την στήριξη του κόσμου. Είναι πολύ σημαντική αυτή η ατμόσφαιρα, μας βοηθά πολύ».

-το μήνυμα που έστειλε στους συμπαίκτες του: «Τους μίλησα και τους είπα να πιστέψουν ότι μπορούν και να προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο, είμαστε περήφανοι, ότι και να γίνει είμαστε νικητές».

Πηγή: sport-fm.gr