Ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό έδρασε η σφήνα που φέρεται να έκανε ο Ολυμπιακός για την περίπτωση του Ροντρίγκο Μολέδο, καθώς ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να ανεβάσει την προσφορά του για τον παίκτη. Αυτός, μάλιστα, φαίνεται να είναι και ο λόγος για τον οποίον υπήρξε η καθυστέρηση στη μεταγραφή του Βραζιλιάνου στη Θεσσαλονίκη, που αναμένεται να τελειώσει τις προσεχείς ώρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πράσινη», οι Πειραιώτες κατέθεσαν πρόταση τόσο προς τον Μολέντο όσο και στον Παναθηναϊκό, η οποία ήταν μάλιστα ήταν καλύτερη οικονομικά από αυτήν του «δικεφάλου». Ωστόσο, οι «πράσινοι» προτιμούσαν να παραχωρήσουν τον ποδοσφαιριστή στους Θεσσαλονικείς για μια σειρά από λόγους…

Στη νέα επαφή του Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε στον Λούμπος Μίχελ η πρόταση του Ολυμπιακού, κάτι που λέγεται ότι γνώριζαν ήδη στη Θεσσαλονίκη. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον η προσφορά για τον δανεισμό του μέχρι το τέλος της σεζόν, αυξήθηκε.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά ρεπορτάζ, μετά από εντολή του Ιβάν Σαββίδη, στον ΠΑΟΚ έκαναν κατά 120 χιλ. ευρώ καλύτερη πρόταση σε σχέση με την προηγούμενη, ανέβηκαν από τις 300 χιλιάδες στις 420, ενώ προσέθεσαν ακόμη ένα έμψυχο αντάλλαγμα: εκτός του Έργκους Κάτσε (πληρωμένος ως το καλοκαίρι και με συνιδιοκτησία), τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη (πληρωμένος ως το καλοκαίρι και ελεύθερος), στο deal μπαίνει πιθανότατα και ο Γιάννης Μυστακίδη (δανεικός ως το καλοκαίρι).

Από τη στιγμή που υπήρξε αύξηση… παροχών, η νέα πρόταση του ΠΑΟΚ κρίθηκε ικανοποιητική στον Παναθηναϊκό και έτσι οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια. Αυτό που μένει, αφού ο «δικέφαλος» τα βρήκε και με τον Μολέδο, είναι το τυπικό κομμάτι.