Όσο κι αν το πρώτο μισό της σεζόν ήταν εξαιρετικό, η Ρόμα του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο δεν θα κάνει καλή πρωτοχρονιά. Οι «τζιαλορόσι» τιμωρήθηκαν από το γεγονός ότι δεν καθάρισαν το ματς με τη βελτιωμένη Σασουόλο (την πρώην ομάδα του προπονητή τους) στο «Ολίμπικο» και αφού δέχθηκαν την ισοφάριση προς το τέλος, δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα. Για πρώτη φορά αυτήν τη σεζόν η Ρόμα (μετά την ήττα από τη Γιουβέντους) μένει για δύο σερί ματς χωρίς νίκη και το σημαντικότερο είναι ότι δεν προσπέρασε την Ιντερ και δεν της έβαλε πίεση στο ματς που ακολουθεί με τη Λάτσιο. Στο 31’ ο πρώην παίκτης της Σασουόλο, Λορέντσο Πελεγκρίνι, ύστερα από πάσα του Τζέκο, έκανε με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή το 1-0, που ήταν το σκορ ενός πρώτου μέρους στο οποίο ο κίπερ των γηπεδούχων, Αλισον, χρειάστηκε να κάνει μερικές επεμβάσεις. Η ομάδα της Ρώμης έχασε και στο ημίχρονο με τραυματισμό τον Κώστα Μανωλά. Στο δεύτερο μέρος η Ρόμα είχε γκολ με τον Τζέκο που ακυρώθηκε και παρότι έδειχνε πως ελέγχει το ματς, δέχθηκε το γκολ στο 78’ από την κεφαλιά του Μισιρόλι. Στο 85’ όλο το Olimpico σηκώθηκε στο πόδι για να πανηγυρίσει το γκολ του Φλορέντσι (γιόρτασε τα 200 ματς με την ομάδα), όμως ύστερα από χρήση VAR ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ουντέρ, που παρεμπόδισε τον Μισορόλι να μαρκάρει, σε μια φάση που αποβλήθηκε ο προπονητής της Σασουόλο, Μπέπε Ιακίνι. Έτσι, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και χάλασε την πρωτοχρονιά της Ρόμα.

Έκανε σεφτέ η Μπενεβέντο

Αυτή η νίκη σηκώνει ακόμα και… ανακοίνωση από τη Μίλαν για ένα grazie στην Κιέβο. Η Μπενεβέντο, σε 18 αγωνιστικές είχε πάρει μόλις 1 βαθμό, εκείνον με το γκολ του τερματοφύλακα, Μπρινιόλι, κόντρα στην Μίλαν (2-2) και στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου πήρε την πρώτη της νίκη στην Serie A. Οι «στρεγκόνι» επιβλήθηκαν 1-0 εντός έδρας με των Βερονέζων, χάρη σε γκολ του Κόντα στο 64’ και μπορούν να χαμογελάσουν λίγο μέρες που είναι, καθώς ξέρουν ότι πλέον μόνο να κερδίσουν έχουν στον δεύτερο γύρο.

Λυτρωτής ο Κουαλιαρέλα

Στο «Λουίτζι Φεράρις» η Σαμπντόρια βρέθηκε… αγκαλιά με μια χοντρή γκέλα, αφού παρά την υπεροχή της δεν κατάφερε να σκοράρει στην Σπαλ, η οποία κρατούσε το 0-0. Οι νεοφώτιστοι, οι οποίοι έγιναν απειλητικοί και σε δύο αντεπιθέσεις, πίστευαν ότι θα φύγουν από τη Γένοβα με βαθμό αλλά στο 92′ οι Μπλουτσερκιάτι πήραν, μέσω VAR, πέναλτι για μαρκάρισμα του Βιβιάνι στον Ραμίρες και ο Κουαλιαρέλα εκτέλεσε για το 1-0. Δύο λεπτά μετά, ο ίδιος έκανε και το 2-0 μετά την μπαλιά του Κοβνάτσκι, κλείνοντας ιδανικά το 2017.

Ουντινέζε 5×5

Εκπληκτικά πράγματα από την Ουντινέζε του Μάσιμο Όντο βλέπει η Serie A, καθώς οι «ζεμπρέτε» πήραν με ανατροπή το εκτός έδρας ματς με την Τζένοα (1-2), έφτασαν τις πέντε σερί νίκες, τα 12 γκολ σε αυτό το διάστημα και βλέπουν ακόμα και την 6η θέση. Οι Γενοβέζοι άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Ντανίλο στο 27’, όμως οι φιλοξενούμενοι με τον Βίντμερ στο τέλος του πρώτου (37’) και τον Κέβιν Λαζάνια στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (48’) πήραν τη νίκη και συνέχισαν το εντυπωσιακό σερί τους.

Πέρασε από το Μπέργκαμο η Κάλιαρι

Το 2017 ήταν φανταστικό για την Αταλάντα, αλλά το κλείσιμο του άσχημο, μετά την εντός έδρας ήττα (1-2) από την Κάλιαρι. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και στο 6′ έκαναν το 0-1 με τον Παβολέτι μετά την εκτέλεση κόρνερ και τον… ύπνο της άμυνας, για να έρθει στο 23′ το λάθος του Σπινατσόλα που οδήγησε τελικά στο 0-2 από τον Παντοΐν. Η Κάλιαρι μπορούσε να βάλει και τρίτο γκολ στο πρώτο μέρος, η Αταλάντα είχε δοκάρι στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Μαντσίνι και τελικά το μόνο που κατάφεραν οι Μπεργκαμάσκι ήταν να μειώσουν στο 92′ με τον Γκόμες από κοντά. Στο 95′ αποβλήθηκε ο Μιάνγκ των φιλοξενούμενων.

«Κόλλησε» ξανά η Τορίνο

Έκτη ισοπαλία σε οκτώ αγώνες για την Τορίνο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, αφού έμεινε στο 0-0 με την Τζένοα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος του αγώνα, αλλά παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, δεν κατάφεραν να σκοράρουν, είτε λόγω αστοχίας των Νιανγκ και Φαλκέ, είτε επειδή ο Περίν απέκρουε τα πάντα. Έτσι, οι «ροσομπλού» κατάφεραν να φύγουν με αποτέλεσμα από το Τορίνο, με την Γκρανάτα να χάνει ακόμη μία ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο στην έκτη θέση. Πηγή: gazzetta.gr