Τα πράγματα τα έφεραν έτσι το καλοκαίρι, που ξεκίνησε τη σεζόν βασικός και εκείνος έπιασε την ευκαιρία… από τα μαλλιά. Ο Γιάννης Ανέστης εκμεταλλεύτηκε τον σοβαρό τραυματισμό του Βασίλη Μπάρκα στον αντίχειρα, λίγο πριν ξεκινήσουν τα επίσημα ματς, ενώ ο Παναγιώτης Τσιντώτας ήταν σαφώς ανέτοιμος, λόγω του ότι ο Λεβαδειακός τον είχε βάλει περίπου για έναν χρόνο στο «ψυγείο».

Ο 26χρονος γκολκίπερ τα κατάφερε αρκετά καλά, αλλά από ένα σημείο και έπειτα, και με την απροθυμία του να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ένωση, ο Τσιντώτας πήρε τη φανέλα του βασικού. Έκτοτε, ο Ανέστης βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε πάγκο και εξέδρες, ενώ ήδη φαίνεται να ετοιμάζει βαλίτσες για το εξωτερικό, κάτι που φαίνεται να αποτελούσε και τη βασική του επιδίωξη.

Ουσιαστικά, ο ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται από τον Μανόλο Χιμένεθ, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα γάντια. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Live Sport, είναι ορατό το ενδεχόμενο ο Ανέστης να αποχωρήσει ακόμα και άμεσα, δηλαδή τον προσεχή Ιανουάριο, κάτι που ίσως φέρει και κάποιο οικονομικό όφελος στον «δικέφαλο».

Ο 26χρονος πορτιέρε έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από Αγγλία, Βέλγιο, αλλά και από Γαλλία, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φανεί πόσες και ποιες προτάσεις έχει στα χέρια του.