Όλα δείχνουν ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού θα μικρύνει σε αριθμό αυτόν τον χειμώνα, καθώς ο Τάκης Λεμονής φέρεται διατεθειμένος να δουλέψει με μόλις 20 ποδοσφαιριστές. Στον Πειραιά έχουν ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση του όγδοου σερί πρωταθλήματος, επίτευγμα ιστορικό για τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο και για να επιτευχθεί αυτός χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές να είναι… κομάντο.

Ο 57χρονος τεχνικός το τόνισε αυτό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με χαρακτηριστική την αναφορά του στον Φορτούνη, που χαροποιεί τον κόσμο το γεγονός ότι «κάνει τάκλιν».

Έτσι, στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος οι παίκτες που θα βρίσκονται στην ομάδα του Πειραιά, βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχουν, είναι να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο. Αντίθετα, όσοι δεν κινούνται σε αυτό το… μουντ, η πόρτα της εξόδου θα είναι το μέλλον τους. Τελευταίο παράδειγμα ο Μοχάμεντ Μπεν, που ακολουθεί τον δρόμο των Καπίνο, Ζντιέλαρ, Μίλιτς, Καρσελά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου του Εμενίκε.

Αντίθετα, παίκτες όπως οι Ανσαριφάρντ, Σισέ και Προτό έχουν κερδίσει τόσο τον κόσμο όσο και τον προπονητή τους και αποτελούν παραδείγματα για τη νοοτροπία που θέλουν να έχουν όσοι φορούν τα ερυθρόλευκα.