Στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Ελβετίας κατέθεσε -και για πολλές ώρες- ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, σχετικά με το σκάνδαλο που αφορά την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα Παγκόσμια Κύπελλα 2026 και 2030.

Ο επιχειρηματίας από το Κατάρ, που κατηγορείται ότι δωροδόκησε αξιωματούχους της FIFA για να εξασφαλίσει η εταιρία του (η «BEIN Sports») την κάλυψη των δύο σπουδαίων αυτών διοργανώσεων, δήλωσε αθώος και σημείωσε ότι δεν έχει κάνει κάποιο αδίκημα.

«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πρέπει να κάνει υπομονή για τα αποτελέσματα της ανακριτικής διαδικασίας. Υπάρχει μεγάλη πολυπλοκότητα στις διώξεις, υπάρχουν ζητήματα μετάφρασης, υπάρχουν ερωτήσεις για πληθώρα πληροφοριών που χρειάζεται επεξεργασία και φυσικά να προσφερθεί στον κατηγορούμενο η ευκαιρία να απαντήσει σύμφωνα με τα νόμιμα δικαιώματά του», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ελβετικής εισαγγελίας.

Από την πλευρά του, ο Αλ Κελαϊφί τόνισε κατά την αποχώρησή του από το δικαστήριο τα εξής: «Ήρθα για να δώσω κάποιες εξηγήσεις. Ήρθα ήρεμος και αποχωρώ ήρεμος. Δεν έχω κάτι να κρύψω και θα είμαι στη διάθεση των αρχών για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση».

Υπενθυμίζεται ότι, σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, το ΣΔΟΕ προχώρησε σε ελέγχους και στην Ελλάδα.