Πανικός στη Λατινική Αμερική τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την πορεία της εθνικής Αργεντινής στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 και την πιθανότητα να μείνει εκτός της τελικής φάσης. Δεν ήταν λίγες οι θεωρίες συνωμοσίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως ότι θα «αγόραζε» τη νίκη στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με το Περού, κάτι που τελικά διέψευσε το ίδιο το αποτέλεσμα, η ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0).

Πάντως, η κατάσταση είναι στα χέρια της «αλμπισελέστε», η οποία έστω και μέσω των μπαράζ, μπορεί να εξασφαλίσει μια θέση στα γήπεδα της Ρωσίας. Για να τα καταφέρει αυτό, χρειάζεται να νικήσει απόψε στις 02:30 ώρα Ελλάδας το αδιάφορο Εκουαδόρ εκτός έδρας. Παράλληλα, «παίζει» έντονα η παραφιλολογία ότι η Βραζιλία θα δώσει το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στη Χιλή, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες των Αργεντινών να πάρουν άμεσα την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, στην Αργεντινή ακούγονται έντονοι ψίθυροι ότι κάποιες από τις άλλες ομάδες της Λατινοαμερικάνικης ζώνης, που έχουν ελπίδες πρόκρισης, έδωσαν πριμ στον Ισημερινό, προκειμένου οι παίκτες του μόνο αδιάφοροι να μην εμφανιστούν. Μάλιστα, μέχρι και δημοσιεύματα για… δωράκια στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Εκουαδόρ εμφανίστηκαν δημοσίως.

Βεβαίως, στον Ισημερινό αρνούνται ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο και τονίζουν ότι θα μπουν και θα παίξουν για τη νίκη, όχι για τα χρήματα, αλλά για την τιμή της ομάδας και της χώρας.