Δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την προσφυγή που είχαν κάνει κάποια μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατά της εγκυρότητας της Γενικής Συνέλευσης, με την οποία έγινε η παραχώρηση του οικοπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια στην εταιρία «Δικέφαλός 1924».

Σε πρώτο βαθμό, υπήρξε δικαίωση για τους ενάγοντες, καθώς η Γενική Συνέλευση που είχε προχωρήσει στην έγκριση του παραχωρητηρίου κρίθηκε ανυπόστατη. Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με απόφασή του στις 20 Σεπτεμβρίου, έκανε δεκτή στο σύνολό της την αγωγή και την πρόσθετη παρέμβαση που κατέθεσαν μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, απέρριψε τις πρόσθετες παρεμβάσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ και της «Δικέφαλος 1924» και έκρινε ως «ανυπόστατη» την απόφαση της ΓΣ του σωματείου στις 3 Φεβρουαρίου 2015.

Δεν ανησυχούν στην Ένωση

Ωστόσο, η είδηση αυτή δεν φαίνεται να έχει ανησυχήσει καθόλου την ΑΕΚ, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα διαρρέονται από πλευράς «κιτρινόμαυρων». Όπως λένε στην Ένωση, μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Κάτι που επιτρέπει στα έργα να συνεχιστούν κανονικά, ενώ δεν τίθεται και κάποιο ζήτημα με την οικοδομική άδεια.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ θεωρούν ότι υπάρχει ο χρόνος να λυθεί το ζήτημα. Προγραμματίζουν επανάληψη της ΓΣ, ενώ θεωρούν ότι η απόφαση μπορεί να πέσει στο εφετείο, καθώς είναι βέβαιο ότι η Ένωση θα εφεσιβάλει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Πάντως, οι εργασίες στην «Αγιά Σοφιά» συνεχίζονται κανονικά, με τα θεμέλια του νέου γηπέδου να πέφτουν στον χώρο μέχρι τον Νοέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή του νέου γηπέδου της ποδοσφαιρικής ομάδας περνά πλέον στο δεύτερο και σημαντικότερο στάδιο.