«Όλοι ψάχνουν τον τρόπο πώς να κερδίσουν την Μπάγερν. Η λύση είναι απλή: με δύο μπάλες», διαπίστωσε η Welt. Ο Χούμελς έβγαλε την μπάλα πλάγιο και την κλώτσησε ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Οι μπλε, όμως, έκαναν γρήγορα την εκτέλεση και ο Ουτ άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος και παράλληλα το δρόμο για τη μεγάλη νίκη. Μία φάση ενδεικτική της εικόνας: η Χόφενχαϊμ φέρθηκε πολύ πιο έξυπνα και στα 90’. Πριν τη σέντρα όλες οι κάμερες ήταν στραμμένες στον Γιούλιαν Νάγκελζμαν. «Κάποια στιγμή ο νεαρός τεχνικός αναρωτήθηκε αν υπάρχει πόζα στην οποία να μην έχει φωτογραφηθεί», έγραψε χωρίς ίχνος υπερβολής η Süddeutsche. Άλλωστε, κάθε μεγάλο παιχνίδι της Χόφενχαϊμ αναδεικνύεται σε μάχη των πάγκων. Στο τέλος, όμως, το όνομα του μεγάλου πρωταγωνιστή δεν ήταν ούτε στο φύλλο αγώνα, ούτε στον φωτεινό πίνακα, ούτε καν στα χείλη των οπαδών. Δεν έκανε δηλώσεις, ούτε εμφανίστηκε στις κάμερες. Ήταν το ball boy, που έδωσε γρήγορα την μπάλα στον Κράμαριτς στη φάση του 1-0. Ο Αντσελότι και οι παίκτες του διαμαρτυρήθηκαν για την παραπάνω φάση. Ο λόγος απλός: υπήρχαν ταυτόχρονα δύο μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής Ζίμπερτ έσπευσε να διευκρινίσει. «Το παιχνίδι διακόπτεται μόνο σε περίπτωση που η δεύτερη μπάλα επηρεάζει το ματς». «Παίζω 20 χρόνια ποδόσφαιρο και το ακούω για πρώτη φορά», απάντησε ο Χούμελς. Ήταν μία λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά. Σε αυτές έχασε η Μπάγερν, όπως αναγνώρισε και ο Αντσελότι, αλλά, φυσικά, ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η Χόφενχαϊμ φρόντισε να μην κάνει αμέσως γνωστό το όνομα του ball boy, αλλά τελικά υπέκυψε στην επιθυμία των οπαδών, που έψαχναν τον μικρό τους ήρωα. «Όλοι έπαιξαν πολύ γρήγορα. Ο Αντρέι, ο Μαρκ και το ball boy», τόνισε με χαμόγελο μετά το παιχνίδι ο Νάγκελζμαν. «Κάνουμε ολοκληρωτική προπόνηση. Τα ball boys έρχονται από τις ακαδημίες μας, όπου μαθαίνουν να παίζουν γρήγορα την μπάλα», αποκάλυψε. Τελικά, το επτασφράγιστο μυστικό αποκαλύφθηκε. Ο 13χρονος Ουμούτ Τοχουμτσού, παίκτης της U14, ήταν εκείνος που ξεκίνησε τη φάση, στην οποία νικήθηκε για πρώτη φορά ο Νόιερ. «Το ότι μπόρεσα να βοηθήσω είναι υπέροχο συναίσθημα», αρκέστηκε να πει ο Ουμούτ με ταπεινότητα στην Bild. «Είδα τον Κράμαριτς να ζητάει την μπάλα και του την έδωσα άμεσα». Οι ήρωες πάντα πρέπει να παραμένουν προσγειωμένοι και τα μυαλά τους να μην παίρνουν αέρα.

«Του ζητάω συγνώμη που του φώναξα και τον ευχαριστώ γιατί αντέδρασε τόσο γρήγορα», είπε ο Κροάτης επιθετικός. «Ίσως του δώσω τη φανέλα μου. Ή μπορεί να κανονίσουμε κάτι άλλο», δήλωσε ο Ουτ, που δεν έχει σκοράρει φέτος μόνο στη νίκη επί της Βέρντερ στην πρεμιέρα της Bundesliga. Όσο τυχαίο μπορείς να πεις ότι ο Ουμούτ ήταν ο αφανής ήρωας της αναμέτρησης, άλλο τόσο μπορείς να πεις το ίδιο και για τον 26χρονο επιθετικό. Μόλις 12 φορές βρέθηκε πέρυσι στην αρχική ενδεκάδα των μπλε και το καλοκαίρι ζήτησε να επιστρέψει στην ομάδα της γενέτειράς του, την Κολωνία. Η Χόφενχαϊμ πήρε το ρίσκο να μην τον πουλήσει παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018. «Τρεις ημέρες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου είχαμε οκταψήφια πρόταση για εκείνον από την Ιταλία», αποκάλυψε ο τεχνικός διευθυντής Ρόζεν. «Τώρα, θα είναι δύσκολο να τον κρατήσουμε. Ιδιαιτέρως οικονομικά».

«Θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε διαφορετικά σε σχέση με την Λίβερπουλ και πιστεύω ότι τα καταφέραμε», σχολίασε ο Νάγκελζμαν. Η ήττα από τους κόκκινους ήταν η μοναδική εντός έδρας της Χόφενχαϊμ με εκείνον στον πάγκο, ενώ η εντυπωσιακή παράδοση με την Μπάγερν συνεχίστηκε, απέναντι στην οποία παραμένει αήττητος! Τρία ματς με την πρώτη ομάδα, μηδέν ήττες, πέντε ματς στον πάγκο της U19, μηδέν ήττες! «Κρυπτονίτη του Αντσελότι», τον χαρακτήρισε η FAZ, καθώς εντός έδρας η ομάδα του δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ από τους Βαυαρούς, ενώ πριν αναλάβει το ρεκόρ των μπλε ήταν 0-4-12. «Δεν είναι ένα στατιστικό που προσέχω ιδιαίτερα, καθώς θέλω να κερδίζω όλα τα παιχνίδια», θα πει ο Νάγκελζμαν, που όταν είδε ότι το πλάνο του δεν λειτουργεί και η Μπάγερν ήταν πολύ επιθετική, άλλαξε σύστημα μόλις στο 10’ (από 5-4-1 σε 5-3-2), με τον Ουτ να περνάει στην κορυφή δίπλα στον Κράμαριτς. «Ήμασταν χειρότεροι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, αλλά αυτό δεν μετράει», συνέχισε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 72% κατοχή και 23 τελικές προσπάθειες. Βρέθηκαν, όμως, από νωρίς να κυνηγούν ένα φάντασμα. Η Μπάγερν, λοιπόν, ηττήθηκε για πρώτη φορά τόσο νωρίς στη σεζόν μετά το 2011-12, ενώ έχασε με άνω του ενός γκολ διαφορά στην Bundesliga για πρώτη φορά μετά το ματς με την Γκλάντμπαχ σχεδόν δύο νωρίτερα με τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο. Το ρεκόρ του Νάγκελζμαν είναι ένα πράγμα. Η αλλαγή νοοτροπίας που έχει φέρει στη Χόφενχαϊμ και η δική του διαδικασία ωριμότητας αποτελούν τις σημαντικότερες νίκες του. Ακόμη και αν μιλάμε για τον τρόπο σκέψης ενός 13χρονου ball boy…