Ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Στντάρ Λιέγης ο Ζαν Πολ Εμποκού, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, έπειτα από το πέρασμά του από την Ιταλία και τον μονοετή δανεισμό του στον Παναθηναϊκό.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, που και αυτός ανέλαβε τον πάγκο των «κόκκινων» πειν από λίγο καιρό, εξήρε τις ικανότητες του Κονγκολέζου μεσοεπιθετικού, για τον οποίον δήλωσε πως παρακολούθησε σε έναν αγώνα της πρώην του ομάδας, του Ατρόμητου, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Ήταν προτεραιότητα η απόκτηση του. Είχα την δυνατότητα να τον δω πέρυσι στην Ελλάδα και μου άφησε καλές εντυπώσεις, ειδικά στο ματς της πρώην ομάδας μου. Διαθέτει εμπειρία, γνωρίζει πως να δημιουργήσει ρήγματα χάρη στην τεχνική του και να γίνει επικίνδυνος σε στημένες φάσεις. Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για παίκτη που είχε αγωνιστεί στη Σταντάρ Λιέγης και γνωρίζει άριστα τη νοοτροπία του συλλόγου», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Εμποκού εξήγησε γιατί επέστρεψε στους «κόκκινους», λέγοντας: «Πρέπει να επαναφέρουμε τη Σταντάρ εκεί που ανήκει. Υπέγραψα εδώ για να αγωνιζόμαστε κάθε χρόνο στο Europa League ή στο Champions League. Είμαι πιο πειθαρχημένος από τακτικής άποψης. Στην Ιταλία έμαθα πολλά. Θα παίξω όσο καλύτερα μπορώ αποτελώντας παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Δεν θα πρέπει η ομάδα να φοβάται να τολμήσει».