Εάν τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό επιβεβαιωθούν, τότε ήδη η ΑΕΚ έχει έτοιμη τη γραμμή κρούσης για τη νέα σεζόν. Με τους Γιακουμάκη (μεταγραφή από Πλατανιά) και Αλμέιδα να υπάρχουν ήδη στο ρόστερ, εάν αποκτηθούν και οι Μάρκο Λιβάγια και Νάτσο Σκόκο, η Ένωση θα είναι κομπλέ.

Για τον Κροάτη σέντερ φορ της Λας Πάλμας αποτελεί αυτήν τη στιγμή τον Νο1 στόχο και σύμφωνα με πολλά ισπανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και η Marca, αναφέρουν πως βρίσκεται πολύ κοντά στο να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Όπως τονίζει το ρεπορτάζ της μαδριλένικης εφημερίδας, παρότι ο πρώτος στόχος της Ένωσης ήταν να κρατήσει τον Σέρχιο Αραούχο, ο Λιβάγια αυτήν τη στιγμή φαντάζει πιο κοντά από ότι o Αργεντινός, καθώς ο Ρομπέρτο ντε Θέρμπι και ο σύλλογος θέλουν ο Αραούχο να κάνει προετοιμασία με τη Λας Πάλμας και μετά να προχωρήσουν στις όποιες αποφάσεις. Οι Ισπανοί επικαλούνται και πληροφορίες από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η μεταγραφή μπορεί να τελειώσει μέσα στην εβδομάδα.

Παράλληλα, η La Provincia του Λας Πάλμας, αναφέρει ότι «η συμφωνία θα κλείσει τις επόμενες ώρες. Μετά από μια εβδομάδα διαπραγματεύσεων, υπήρχε ένα μικρό διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, κατόπιν επιθυμίας του ελληνικού συλλόγου, που θα επανέλθει σήμερα, αυξάνοντας την προσφορά της. Η τελευταία θα ικανοποιήσει τη Λας Πάλμας και η συμφωνία θα είναι για δανεισμό ενός χρόνου με οψιόν αγοράς, όπως επιθυμεί και η πλευρά της Λας Πάλμας».

Η συμφωνία θα προβλέπει ότι η ΑΕΚ θα καλύψει το συμβόλαιο του παίκτη, ύψους 700.000 ευρώ, ενώ θα δώσει και 300.000 ως «ενοίκιο». Επίσης, θα υπάρχει οψιόν αγορά για το επόμενο καλοκαίρι έναντι 1,7 εκατ. ευρώ.

Όσο για τον Σκόκο, στην Αργεντινή ασχολούνται πολύ «ζεστά» με την περίπτωσή του τόσο η Ρίβερ Πλέιτ όσο και η Ιντεπεντιέντε, αλλά παράλληλα τονίζεται ότι η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος, Σεμπαστιάν Νεμάν, που ασχολείται με το ρεπορτάζ της Ιντεπεντιέτε, έγραψε στο Twitter ότι μίλησε με τον μάνατζερ του « υδραυλικού», Φαμπιάν Σολντίνι και του μετέφερε ότι «ταξιδεύει στην Ελλάδα για να μιλήσει με τους ιθύνοντες της ΑΕΚ. Τίποτα δεν είναι κλεισμένο ακόμη για καμία ομάδα».