Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Κώστας Μήτρογλου για τον Ατρόμητο και τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα του Περιστερίου. Ωστόσο ο Έλληνας επιθετικός, για άλλη μια φορά εξέφρασε την θέλησή του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό δηλώνοντας ότι στο μυαλό του υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο να φορέσει και πάλι τα «ερυθρόλευκα».

Οι δηλώσεις του Κώστα Μήτρογλου στον τηλεοπτικό σταθμό της Nova

-Το μυστικό του για την έφεση στο σκοράρισμα.
«Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, το γκολ το έχω στο αίμα μου και με τα γκολ θέλω να βοηθάω την ομάδα μου».

-Το κίνητρο της μετακόμισης στην Ελλάδα.

«Ο κ.Νιόπλιας με είχε δει, μου είχε πει καλά λόγια για την Ελλάδα. Με πίστευε, με έφερε στην Εθνική ομάδα και από τότε ο επόμενος σταθμός μου ήταν η Ελλάδα. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός και δεν θα μπορούσα να πω όχι σε αυτή την προοπτική».

-Οι καλύτερες στιγμές από το πρώτο διάστημα στην Ελλάδα.

«Όταν πήγαμε στον τελικό του Ευρωπαϊκού και το γκολ με τη Λάρισα που πήραμε το πρωτάθλημα».

-Για την προσαρμογή στην Ελλάδα.
«Ήταν λίγο δύσκολα για μένα, έφυγα νωρίς από τους γονείς και τους φίλους μου. Είχα καλή παρέα εδώ και τα όλα τα παιδιά όμως με βοήθησαν. Οι γονείς ήταν λίγο στεναχωρημένοι, αλλά ο πατέρας μου χαιρόταν για τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό».

-Για την παρουσία του σε Πανιώνιο και Ατρόμητο.

«Αυτές οι ομάδες μου πρόσφεραν πολλά, το σημαντικό είναι να παίζω. Όλοι οι παίκτες πρέπει να παίζουν. Αυτό θέλω, να δείχνω τι αξίζω».

-Για τη δύσκολη σεζόν στον Πανιώνιο.
«Ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα, εγώ πήγα εκεί να τους βοηθήσω. Το κλίμα ήταν καλό, δυσκολίες υπήρχαν, όμως τα καταφέραμε”.

-Για την τρέχουσα σεζόν στον Ατρόμητο.

«Ο Ατρόμητος έχει όλο το πακέτο. Μου θυμίζει γερμανική ομάδα. Ο πρόεδρος, ο προπονητής, το τεχνικό τιμ έχουν έναν δρόμο και τον ακολουθούν. Εμείς δεν έχουμε προβλήματα να σκεφτόμαστε και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Το καλοκαίρι κατάλαβα ότι με θέλει πολύ ο προπονητής και η διοίκηση. Το σκέφτηκα λίγο, όμως είδα ότι μου ταιριάζει ο Ατρόμητος».

-Για το ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα.
«Είμαι πολύ χαρούμενος, όταν κερδίζει η ομάδα και εγώ βοηθάω με τα γκολ μου όλα είναι μια χαρά. Είναι δύσκολο να μείνουμε κοντά στην κορυφή, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε έναν δρόμο μπροστά μας και αυτόν ακολουθούμε. Κανείς δεν θα πίστευε ότι θα είχαμε τόσους βαθμούς, όμως τα καταφέραμε. Θέλουμε την 5η θέση και πρέπει να έχεις μεγάλους στόχους για να γίνεις καλύτερος. Αυτό κάνουμε και εμείς».

-Για τον Γιώργο Δώνη.

«Ο προπονητής μου έχει δείξει πολλά πράγματα, με βοηθάει πολύ. Μου ζητά να βοηθάω αμυντικά, κάτι που μου έλειπε και το καταφέρνω εδώ στον Ατρόμητο. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο επιθετικός πρέπει να βοηθάει την ομάδα στην κατοχή μπάλας, πρέπει να γυρίζει πίσω. Αυτό έκανα πάντα, είχα τη δυνατότητα να κρατάω τη μπάλα και δεν έμενα ποτέ στην αντίπαλη περιοχή».

-Για το νεανικό ρόστερ του Ατρόμητου.
«Είναι πολύ καλό που υπάρχουν νέα παιδιά και όλοι μιλάμε ελληνικά, ακόμη και οι ξένοι».

-Για τα γκολ του.

«Θα μπορούσα να είχα πετύχει κι άλλα γκολ, όμως είμαι χαρούμενος για αυτά τα γκολ. Σημασία έχει ότι έχουμε μαζέψει βαθμούς».

-Για τον Ολυμπιακό.

«Έχω στο μυαλό μου την επιστροφή στον Ολυμπιακό. Εγώ όμως θέλω να παίξω εδώ, να δείξω τι αξίζω και μετά θα δούμε το καλοκαίρι τι θα γίνει».

-Για την Εθνική και το Euro.

«Θέλω να δώσω τα πάντα, είναι μεγάλο όνειρο για μένα αυτή η διοργάνωση. Και για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική η πρόκριση. Με ομαδικότητα και καθαρό μυαλό θα πάμε καλά. Θέλω να τα δώσω όλα εδώ για τον Ατρόμητο ώστε να με καλέσει ο κ.Σάντος. Το κλίμα στην Εθνική είναι πολύ καλό, είναι σαν οικογένεια και αυτό το δείχνει η ομάδα. Η κλήρωση δεν είναι εύκολη. Στο Euro όλοι θα δώσουν την ψυχή τους, όμως πιστεύω να καταφέρουμε να προκριθούμε».

-Για το Euro 2004.

«Έβλεπα τους αγώνες με τους φίλους μου σε μια καφετέρια και είχα τρελαθεί όπως όλοι, κανείς δεν το πίστευε».

-Για την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

«Ήταν πολύ δύσκολος ο αγώνας στην Τούμπα, είναι πολύ καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ. Μπράβο τους για τη νίκη στην Τότεναμ. Εμείς προσπαθήσαμε, αλλά ξυπνήσαμε αργά».

-Για το ματς με την ΑΕΚ που ακολουθεί.

«Πρέπει να είμαστε με καθαρό μυαλό, να είμαστε δυνατοί. Να κρατάμε τη μπάλα, να μην τρέχουμε πίσω της. Να πάρουμε τη νίκη και έρχεται και το κύπελλο όπου θέλω τη νίκη με την Επανομή».

-Για τους στόχους της ομάδας του.
«Θέλουμε να πάμε στον τελικό Κυπέλλου και να είμαστε στην 5άδα του πρωταθλήματος».

-Για τον κόσμο του Ατρόμητου.
«Είναι πολύ ωραίο που ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, θέλω να τους ευχαριστήσω, ελπίζω να μην σταματήσουν να γεμίζουν το γήπεδο. Και όλοι όσοι γουστάρουν τον Μήτρογλου με κάνουν πολύ περήφανο και χαίρομαι γι’ αυτό»!

-Για τον πανηγυρισμό με τα πιστόλια.

«Όταν βάζω γκολ δεν σκέφτομαι τι θα κάνω, είμαι μέσα στη χαρά μου και κάνω ότι μου βγαίνει. Αγαπάω πολύ το γκολ».

-Για όσους αμφισβητούν τον τρόπο ζωής και τον χαρακτήρα του.

«Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Είμαι πάντα συγκεντρωμένος και αυτά που ακούγονται για τον χαρακτήρα μου φαίνονται στο γήπεδο. Δεν έχω πάρει ποτέ κόκκινη κάρτα στη ζωή μου. Προσέχω τη ζωή μου πάρα πολύ, ζω για το ποδόσφαιρο. Όσοι με έχουν γνωρίσει το ξέρουν αυτό».

-Για τη σχέση του με τον κόσμο.

«Χαίρομαι πολύ που μας στηρίζει ο κόσμος, εύχομαι να έρχονται και να γεμίζουν το γήπεδο. Αλλά θέλω να πω και για όλο τον κόσμο που γουστάρει Μήτρογλου ότι αυτό μου αρέσει και με κάνει περήφανο.»

-Οι ευχές του για τη νέα χρονιά.

«Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και να περάσει ωραίες στιγμές με τους δικούς του ανθρώπους. Να έχουν δύναμη και όλα θα πάνε καλά.»

Πηγή: Sport-fm.gr