Τοποθετήθηκε τελικά ο Φλορεντίνο Πέρεθ για το θέμα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μπορεί να άργησε λίγο περισσότερο από αυτό που περίμενε ο περισσότερος κόσμος, αλλά ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε θέση για το πιο «καυτό» ζήτημα των ημερών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Για την ακρίβεια, δεν έκανε τον κόσμο πιο σοφό. Απλώς επιβεβαιώθηκε ότι χρησιμοποιώντας την ανανέωση συμβολαίου του Πορτογάλου αστέρα μέχρι το 2021, η στάση του θα είναι σχετικά σκληρή. «Δεν έχω μιλήσει με τον Κριστιάνο. Έμαθα για όλη αυτήν την ιστορία από τις εφημερίδες. Δεν έχω κάποια λύση για το θέμα, καθώς -όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές μας- ο Κριστιάνο έχει συμβόλαιο με την ομάδα και είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης».

Στη συνέχεια, βέβαια, δήλωσε: «Θα πρέπει να μιλήσω μαζί του. Δεν το έχω κάνει ακόμη, διότι δεν θέλω να τον απασχολήσω τώρα μου είναι με την εθνική του ομάδα. Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκειά του, καθώς κάποια Μέσα έχουν παρουσιάσει σαν εγκληματία έναν άνθρωπο με το δικό του πρεστίζ. Ουδείς από αυτούς έχει λάβει υπόψη του το τεκμήριο της αθωότητας».

Για την υπόθεση φοροδιαφυγής που συνδέεται με τον Κριστιάνο, ο Πέρεθ είπε: «Κανείς δεν πρέπει να παρερμηνεύσει τη στάση του συλλόγου ή του παίκτη. Θέλω να καταστήσω σαφές πως ο σύλλογος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς την εφορία και έχω την πίστη πως το ίδιο συμβαίνει και με τον παίκτη. Είμαι βέβαιος πως ο Κριστιάνο δεν απέκρυψε χρήματα από την εφορία και αν υπάρχουν κάποιες παραλείψεις, είναι θέμα των δικαστηρίων. Δεν είναι λογικό να παρουσιάζουν τον Ρονάλντο σαν εγκληματία κάποια ΜΜΕ».

Για τα μεταγραφικά ζητήματα και πιο συγκεκριμένα για μεγάλα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που βρίσκονται στο «στόχαστρο» της πρωταθλήτριας Ευρώπης, σημείωσε: «παρακολουθούμε τις περιπτώσεις του Εμπαπέ, του Ντοναρούμα, του Βινίσιους και άλλων ποδοσφαιριστών νεαρών σε ηλικία που είναι καλοί. Η Ρεάλ θα εκδηλώσει το ενδιαφέρον της τη στιγμή που πρέπει. Εδώ έρχονται πάντα να αγωνιστούν οι καλύτεροι του κόσμου».

Όσον αφορά τον Ντοναρούμα και το γεγονός ότι ο Μίνο Ραϊόλα είναι ο ατζέντης του και τις ενδεχόμενες δυσκολίες που ίσως προκύψουν από αυτό το γεγονός, σχολίασε: «Πέρσι κατέστη αδύνατο να μιλήσουμε μαζί του, για την υπόθεση του Πογκμπά. Φέτος θα δούμε. Όταν επιστρέψει ο Ζιντάν από τις διακοπές του θα δούμε τι θα κάνουμε για το θέμα. Είναι όλα στο δικό του χέρι».