Αδιαφιλονίκητο φαβορί σε ένα -πάντως- αμφίρροπο ντέρμπι χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό έναντι του Παναθηναϊκού ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Θα δούμε ένα αμφίρροπο ντέρμπι, όπως πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και από τη στιγμή που παίζει στην έδρα του είναι το απόλυτο φαβορί», είπε ο παλαίμαχος γκολκίπερ. Τι είπε για Κοστάντσο και Μέγκιερι, τη μετακίνηση από Παναθηναϊκό σε Ολυμπιακό, τη νέα Εθνική ομάδα και την αποχώρηση από τη δράση.

Για ποιους λόγους αποχώρησε από την ενεργό δράση
«Τα χρόνια περνάνε και το καλύτερο είναι ένας αθλητής να αποχωρεί, όταν πιστεύει ότι δεν μπορεί να είναι στο επίπεδο που ήταν τα προηγούμενα χρόνια».

Για το πώς αποχώρησε από την Εθνική
«Είναι δύσκολο να αποχωρήσει ένας παίκτης από την Εθνική και είναι τιμή για εκείνον όσο αγωνίζεται με το εθνόσημο. Όσο περνούν τα χρόνια και θεωρείς ότι δεν μπορείς ανταποκρίνεσαι το ίδιο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και σε έναν σύλλογο, είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσεις».

Για το πώς αισθάνθηκε με την κατάκτηση του Euro 2004
«Ήταν μπερδεμένα τα συναισθήματά μου. Από τη μία δεν πίστευα τι είχαμε καταφέρει και από την άλλη ήθελα να ξεσπάσω. Δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι είχαμε πετύχει όλοι μαζί στην Πορτογαλία».

Για την καριέρα του
«Αισθάνομαι ευχαριστημένος για την καριέρα μου. Είμαι χαρούμενος για τα χρόνια που έπαιξα ποδόσφαιρο από την Αναγέννηση Άρτας μέχρι την κατάκτηση του Euro 2004 με την Εθνική. Έζησα στιγμές που δεν μπορούσα να ονειρευτώ. Πέρασα κάποιες δύσκολες στιγμές, όμως αν δεν δυσκολευτείς δεν μπορείς να καταλάβεις την αξία των στιγμών που ζεις. Ευτυχώς ήμουν τυχερός, δεν είχα τραυματισμούς και κατάφερα να είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή. Μπορούσα να είμαι έτοιμος και να προσφέρω σε όποια ομάδα αγωνίστηκα».

Για τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας
«Απαραίτητο στοιχείο είναι το ταλέντο και να αγαπάει τη θέση. Σε αρκετά μικρά παιδιά δεν αρέσει να παίζουν τερματοφύλακες, όμως εκείνο που πρέπει να έχει είναι ελαστικότητα, να μην φοβάται να πέφτει και να μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση. Τα τελευταία χρόνια, όμως, χρειάζεται ένας τερματοφύλακας να ξέρει ποδόσφαιρο, να πασάρει σωστά και να κρατάει σωστά τις θέσεις του μέσα στο γήπεδο».

Για το πώς αισθάνθηκε όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Ολυμπιακό

«Το πρώτο διάστημα ήταν δύσκολο. Μια τέτοια αλλαγή είναι δύσκολη ακόμα και για τη ζωή ενός ανθρώπου. Σημασία, όμως, έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αυτό είχα στο μυαλό μου και άφησα πίσω όλες τις αντιδράσεις, χωρίς να ακούω τι λέγεται από οπαδούς και των δύο ομάδων. Το άθλημα απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και δεν άκουγα τα όσα ειπώθηκαν για εμένα».

Για το πώς αισθανόταν όταν έπιανε ένα πέναλτι

«Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή που συμβαίνει σε έναν τερματοφύλακα. Εκεί που χρειάζεται να επικεντρωθεί ένας τερματοφύλακας είναι συνολικά σε ένα ματς, όχι μόνο σε μία φάση όπως είναι το πέναλτι. Σημασία έχει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του και κυρίως των αμυντικών του».

Για τον Κοστάντσο και τον Μέγκιερι

«Αν και δεν μου αρέσει να κάνει κριτική, αυτό που μπορώ να είναι πως δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα παρουσία του Κοστάντσο. Πιστεύω ότι είναι καλός τερματοφύλακας, έχει παίξει σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και είναι καλό να περιμένουμε λίγο τι θα κάνει στη συνέχεια. Πάνω από όλα οφείλει στον εαυτό του να δείξει πως είναι καλός τερματοφύλακας. Από την πλευρά του, ο Μέγκιερι είναι νεαρός τερματοφύλακας, έχει ταλέντο και έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να επενδύσει σε εκείνον. Οι συγκρίσεις δεν κάνουν καλό σε κανέναν».

Για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο

«Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, επειδή και οι δύο ομάδες δείχνουν πολύ καλά στοιχεία τη φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα δυνατός, όμως ο Παναθηναϊκός είναι μία έκπληξη τη φετινή σεζόν. Θα δούμε ένα αμφίρροπο ντέρμπι, όπως πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και αν υπολογίσουμε το γεγονός πως παίζει στο Καραϊσκάκη είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης».

Για την Εθνική Ελλάδας
«Έχει μπει σε μία σειρά με τον κ. Σάντος. Έχει βρει ένα στυλ παιχνιδιού, το οποίο είναι πολύ κοντά σε αυτό που μπορεί να παίξει ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αν βαδίσουμε πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία μπορεί να πάει πολύ καλά το ερχόμενο καλοκαίρι. Μπορούμε να κάνουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις στο Euro 2012 και να μην κοιτάμε αν περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Για τους Έλληνες τερματοφύλακες

«Μέσα από τις “αναποδιές” που υπήρξαν στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αναδείχθηκαν τερματοφύλακες, όπως ο Καπίνο, ο Μέγκιερι και ο Αραμπατζής στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αποδείξουν τις ικανότητές τους. Είναι σχετικά νεαροί τερματοφύλακες και παίζουν σε ομάδες που υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Είναι πολύ κακός ο τραυματισμός για τον Σηφάκη, αποτελεί για τον Άρη και την Εθνική ομάδα. Όμως και ο Βελλίδης είναι πολύ καλός και δείχνει πως έχει ταλέντο για να στηριχθεί μια ομάδα πάνω του».

Πηγή: sport-fm.gr