Την πρώτη του νίκη στη φάση των ομίλων του Europa League θα κυνηγήσει απόψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τη Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα (22:05, ΑΝΤ-1).

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να αφήσουν στην άκρη τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και να παλέψουν για τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι μπορούν να φανούν ικανοί να τους φέρουν ακόμα και στην πρώτη θέση του ομίλου (ανάλογα με το αποτέλεσμα στο Τότεναμ-Ρούμπιν Καζάν).

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να παρουσιαστούν προσεκτικοί απέναντι στην Σάμροκ, αφού όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Είδα τα παιχνίδια τους, αγωνίστηκαν με πολύ ενθουσιασμό. Είχαν πολύ καλή παρουσία στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Αντίθετα δεν είχαν την τύχη να πάρουν έναν ή δύο βαθμούς».

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα παρατάξει με σύστημα 4-3-3 τον «Δικέφαλο του Βορρά». Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς, ο οποίος θα έχει τους Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζά και Λίνο μπροστά του. Στο κέντρο θα αγωνιστεί ο Αρίας, ο οποίος θα έχει στα πλάγια τον Ίβιτς και τον Λαζάρ. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Βιεϊρίνια, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Κίτσιος, Παπάζογλου, Ρομπέρ, Σνάουντερ.

Εκτός έμειναν οι Γκαρσία, Φωτάκης, Μπαλάφας και Τσουκαλάς (που είναι τραυματίες), ο Κρέσιτς (που έχει ίωση), ενώ ο Κοντρέρας αποφασίστηκε να προφυλαχθεί ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη. Παράλληλα, στη λίστα των ευρωπαϊκών αγώνων δεν έχουν δηλωθεί οι Λεονάρντο, Σπαντάτσιο, Γιάννου και Κατσικάς.

Πώς θα αγωνιστούν οι Ιρλανδοί
Ο Μάικλ Ο’ Νιλ θα παρατάξει με σύστημα 4-3-3 την ομάδα του στην Τούμπα. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων τόνισε πως «θα παίξουμε όπως πάντα, με πειθαρχία, αμυντικά, με συμπαγή άμυνα, να μπορέσουμε να βγούμε στην αντεπίθεση, με μαχητικό πνεύμα».

Την εστία της Σάμροκ θα υπερασπιστεί ο Μπρους, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σάλιβαν, Μούρεϊ, Σιβς και Πάτερσον. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν ο Ράις, ο Ο’ Ντόνελ και ο Φιν, ενώ στην επίθεση θα βρίσκονται δεξιά ο Μακ Κέιμπ (ή Σέπαρντ), αριστερά ο Ντένεχι (ή Ρίκετς) και στην κορυφή ο Τουίγκ.

Βαθμολογία του 1ου ομίλου

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ρούμπιν Καζάν 4 (5-2)
2) Τότεναμ 4 (3-1)
3) ΠΑΟΚ 2 (2-2)
4) Σάμροκ Ρόβερς 0 (1-6)

Η αγωνιστική

Τότεναμ-Ρούμπιν Καζάν (22:05)
ΠΑΟΚ-Σάμροκ Ρόβερς (22:05)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Ρούμπιν Καζάν-Τότεναμ (19:00)
Σάμροκ Ρόβερς-ΠΑΟΚ (20:00)

Πηγή: sportfm.gr