Στην παρουσία του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Έιντουρ Γκούντγιονσεν ποντάρει πολλά ο Νίκος Κωστένογλου για το σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής της ΑΕΚ θεωρεί πως οι δύο έμπειροι επιθετικοί έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους, αφού έχουν αγωνιστεί σε πολλά τέτοια παιχνίδια και ξέρων τι ακριβώς χρειάζεται για να πάρει η «Ένωση» τη νίκη κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο 41χρονος προπονητής επέλεξε να μιλήσει πρώτα με τον Λυμπερόπουλο και τον Γκούντγιονσεν, αφού ήθελε να τους ανεβάσει το ηθικό ενόψει του αγώνα με τους Πειραιώτες.

Όσον αφορά τα πλάνα του για το ματς, ο Κωστένογλου αναμένεται να αποφασίσει στη σημερινή προπόνηση για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στο Στάδιο της Καλογρέζας. Πάντως, έχει φανερώσει τις σκέψεις του στις προηγούμενες προπονήσεις της ομάδας.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αραμπατζής, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Γεωργία, Μανωλά, Κάλα και Καράμπελα. Την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν ο Μάκος, ο Λαγός (αν και μπορεί να αγωνιστεί ένας εκ των Γκέντσογλου, Χοσέ Κάρλος ή Γκερέιρο) και ο Βάργκας. Στην επίθεση αριστερά θα παίξει ο Γκούντγιονσεν, δεξιά ο Λεονάρντο και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.

Στη χθεσινή προπόνηση ο προπονητής της ΑΕΚ προσπάθησε να τους ντοπάρει ψυχολογικά, λέγοντας: «Θέλουν να σας βάλουν πολλά γκολ λένε. Απαντήστε τους εσείς με τον τρόπο σας στο γήπεδο. Δείξτε τους ότι δεν μπορούν να το κάνουν. Προσοχή στα άκρα του Ολυμπιακού. Τρέχουν πολύ και παίζουν πολύ από εκεί. Να αποφεύγετε τα φάουλ έξω από την περιοχή. Να προσέξουμε και τα στημένα τους».

Περιμένουν κόσμο στο ΟΑΚΑ

Περισσότεροι 30.000 οπαδοί της ομάδας υπολογίζουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ πως θα βρεθούν το Σάββατο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Μέχρι χθες το βράδυ είχαν διατεθεί περίπου 11.000 εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ υπάρχουν τα διαρκείας και οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της «Ένωσης» είναι πως θα βρεθούν περισσότεροι από 30.000 φίλοι της ομάδας στο Στάδιο της Καλογρέζας.

Τρόποι διάθεσης των εισιτηρίων

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν σε ώρες καταστημάτων από τα εξής σημεία:
* aekshop 1: Κ. Βάρναλη 25, Νέα Ερυθραία τηλ. 210-6254002
* aekshop 2: Δεκελείας 146, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ. 210-2525784
Από την Δευτέρα εισιτήρια πωλούνται και από το εκδοτήριο του ΟΑΚΑ (σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη»), ώρες 10:00 – 17:00. Το Σάββατο 15/10, ημέρα του αγώνα, η πώληση στα aekshops θα σταματήσει στις 15:00, ενώ τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν ως εξής:
* σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη» από τις 10:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
* Λ. Κύμης από τις 13:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
* εκδοτήριο μπάσκετ από τις 16:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
* εκδοτήριο θύρας 12 από τις 16:00 έως και 30’ μετά την έναρξη του αγώνα

Πηγή: sport-fm.gr