Η Εθνική ομάδα διπλασίασε τις νίκες της στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018, επικρατώντας της Κύπρου με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με γκολ των Μήτρογλου στο 12ο και Μάνταλου στο 42ο λεπτό.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στους έξι βαθμούς και μοιράζεται την πρώτη θέση με το Βέλγιο, που συνέτριψε στις Βρυξέλλες τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 4-0.

Η εθνική μας ομάδα μπήκε από την αρχή πιο δυνατά στο παιχνίδι, επιδιώκοντας ένα γρήγορο γκολ που θα «έλυνε τα πόδια» των παικτών του Μίκαελ Σκίμπε, και το γκολ αυτό ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν από λάθος του Χαραλαμπίδη ο Φορτούνης έστρωσε ωραία στον Μήτρογλου, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Με τους Κύπριους να δυσκολεύονται στην ανάπτυξη και τη δημιουργία, η εθνική μας ομάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, και στο 34′ ο Μήτρογλου έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια και μπαλιά του Φορτούνη βρέθηκε μόνος έξω από την περιοχή και προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Κύπριο γκολκίπερ Παναγή, όμως το τελείωμά του ήταν πολύ κακό.

Αυτό που δεν κατάφερε όμως ο Μήτρογλου στο 34′, το πέτυχε στο 42′ ο Μάνταλος, με την… ευγενική χορηγία του Κύπριου γκολκίπερ. Ο Παναγή έκανε τραγικό λάθος, «σερβίροντας» την μπάλα στα πόδια του Μάνταλου, που με ωραία ενέργεια τον «κρέμασε» και διπλασίασε τα τέρματα της ελληνικής ομάδας.

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ(2-0) ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ(1-0) ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΛΑ ΒΡΟΧΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ