Την παραίτησή της στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπέβαλλε η πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Αντωνία Ζαφειροπούλου. Αφορμή στάθηκε η έντονη διαφωνία της με την απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη, να αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας του Ολυμπιακού Σταδίου με απ’ ευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνισμό.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Νίκου Κωνσταντόπουλου, να δοθεί με απ’ ευθείας ανάθεση το έργο της ανακατασκευής του χλοοτάπητα που είχε υποστεί καθίζηση. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ επέμενε να γίνει διαγωνισμός, ωστόσο είναι γεγονός πως κάτι τέτοιο θα εξελισσόταν σε μια χρονοβόρα διαδικασία που θα ανάγκαζε τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να «ξεσπιτωθούν».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα ώστε να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Η συμφωνία που έγινε, προβλέπει ότι ο Παναθηναϊκός θα αναλάβει το κόστος και το ποσό που θα δαπανήσει θα το «γλιτώσει» μετέπειτα από το μίσθωμα που καταβάλει για τη χρήση του σταδίου.

Όπως προείπαμε, η Αντωνία Ζαφειροπούλου διαφώνησε με τη διαδικασία που τελικά επελέγη και υπέβαλε την παραίτηση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την άποψη της προέδρου του ΟΑΚΑ, συντασσόταν και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, του οποίου οι σχέσεις με τον Γιώργο Νικητιάδη δε φαίνεται να βρίσκονται και στο καλύτερο επίπεδο…

Πηγή: sport-fm