Την πίστη πως ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν θα είναι ανταγωνιστικός εξέφρασε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο διεθνής γκαρντ τόνισε πως «η ομάδα χτίστηκε για να πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Goal»:

-Για τους στόχους που έχει στον Ολυμπιακό:
«Ποτέ δεν κλονίστηκε το κίνητρο που είχα όταν ήρθα στον Ολυμπιακό. Έχω πίστη στην ομάδα. Έχω πίστη στους προέδρους και στον κόουτς Ιβκοβιτς. Μάλιστα, στη διάρκεια του καλοκαιριού είχα μιλήσει μαζί τους και μου εμπνέουν τρομερή εμπιστοσύνη.

Βέβαια, το τι θα παρουσιάσει αυτή η ομάδα ακόμα δεν το ξέρει κανείς. Πρέπει να δείξουμε μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά τι μπορούμε να κάνουμε. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή και επειδή διάλεξε αυτός τους παίκτες, θεωρώ ότι κάτι καλό θα δημιουργηθεί.

Η ομαδικότητα θα είναι το νούμερο ένα. Από κει και πέρα, η υπομονή στην επίθεση και η καλή άμυνα. Θα βγάζουμε πολλή ενέργεια (καθώς, άλλωστε, έχουμε και πολλά νεαρά παιδιά) και θα μας βοηθήσει να βρούμε αυτοπεποίθηση και στην επίθεση».

-Μπορεί ο φετινός Ολυμπιακός να ανταγωνιστεί τον Παναθηναϊκό που είναι πάντα ο βασικός σας αντίπαλος και φυσικά ο πρωταθλητής;
«Σίγουρα, σίγουρα. Ας μη γελιόμαστε, η ομάδα χτίστηκε για να πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος. Κι αυτό που θα αποδειχθεί στην πράξη τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια είναι πως τα χρήματα δεν φέρνουν την άνοιξη.

Η χημεία είναι αυτή που φέρνει τους τίτλους. Αυτό που θέλουμε φέτος είναι να δημιουργήσει μια ομάδα με ρόλους, με καλή χημεία και ομαδικότητα που θα μπορεί να αντεπεξέλθει και στις καλές και στις κακές βραδιές της, είτε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο είτε με κάποιον χαμηλής δυναμικότητας».

-Εσύ νιώθεις πως έχεις αφήσει οριστικά πίσω το πρόβλημα στους προσαγωγούς;
«Είμαι 100% έτοιμος. Έπαιξα δύο φιλικά και νιώθω πάρα πολύ καλά. Είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Το δικό μου θέμα είναι να δέσουμε σαν ομάδα και να μάθουμε ο ένας τον άλλον».

-Στον Κόμπι έδωσες ραντεβού στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου;
«Ναι, τον ρώτησα αν θα παίξει στους Ολυμπιακούς! Είναι ένας εκπληκτικός αθλητής και είναι τεράστια τιμή για την Ελλάδα που ήρθε στη χώρα μας. Είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών και είναι μόλις 33 χρόνων. Η παρουσία του βοηθάει πολύ τη χώρα μας γενικότερα στην προώθηση του αθλήματος και του μπάσκετ. Τέτοιες κινήσεις πρέπει να γίνονται πιο συχνά».

-Το ιδανικό για σένα θα ήταν να παίξεις απέναντι στον Κόμπι, στους Ολυμπιακούς και να πάρεις το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό;
«Ε ναι, τότε η σεζόν θα είναι ονειρεμένη. Βέβαια, δεν πρέπει να κοιτάζουμε τόσο μακριά. Αυτό που πάνω απ’ όλα θέλω να ευχηθώ είναι να είμαστε υγιείς. Πέρυσι στερηθήκαμε πολλά πράγματα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε.

Η υγεία είναι ένας αστάθμητος παράγοντας και δεν μπορείς να υπολογίσεις τι θα συμβεί μέσα στη σεζόν. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε ότι πολύ μεγάλες ομάδες, όταν δεν είχαν υγεία, δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους. Η υγεία παίζει τεράστιο ρόλο γιατί σου αλλάζει τα σχέδια και τα πλάνα. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχουμε όλοι υγεία».

Πηγή: sport-fm.gr