Τις νίκες του στον έβδομο όμιλο θέλει να διπλασιάσει ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Σαχτάρ στο Ντόνετσκ και να παραμείνει στην πρώτη θέση του ομίλου.

Την πρώην ομάδα του, Βαλένθια, αντιμετωπίζει ο Χουάν Μάτα της Τσέλσι, ένα μήνα μετά τη μεταγραφή τους στου «μπλε», ενώ εύκολο έργο αναμένεται να έχουν Μίλαν και Μπαρτσελόνα κόντρα σε Βιτόρια Πλζεν και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ αντίστοιχα.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα:

5ος Όμιλος

Βαλένθια-Τσέλσι

Ένα μόλις μήνα μετά τη μεταγραφή του στην Τσέλσι, ο Χουάν Μάτα επιστρέφει στο «Μεστάγια», αλλά ως αντίπαλος της Βαλένθια. Ο Ισπανός μέσος θα βρεθεί και πάλι ανάμεσα σε γνωστούς και φίλους, αλλά φορώντας τα «μπλε» καλείται αν τους κακοκαρδίσει. Με όλα του τα επιθετικά «όπλα» ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, ο οποίος είδε τον Φερνάντο Τόρες να αποκτά και πάλι την επαφή του με τα δίχτυα, αλλά και τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να επιστρέφει δυνατός.

Από την άλλη πλευρά ο Ουνάι Έμερι, μετά το 0-0 στο οποίο έμεινε στην έδρα της Γκενκ ψάχνει τους βαθμούς της νίκης, για να περάσει στην κορυφή, αλλά και να μην αφήσει τους Λονδρέζους να ξεφύγουν. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο να αποτελέσει την επιθετική «αιχμή» των Ισπανών, στην κατάμεστη έδρα τους. Αλμπέλδα και Τοπάλ οι απουσίες για τον Ουνάι Έμερι.

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Γκενκ

«Μονόδρομος» αποτελεί για τη Λεβερκούζεν η νίκη κόντρα στην Γκενκ, αφού απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου στόχος είναι οι έξι βαθμοί. Η ήττα από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν μέσα στο πρόγραμμα, αλλά στραβοπάτημα με τους Βέλγους θα «ψαλιδίσει» αρκετά τις ελπίδες για πρόκριση. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, είναι ικανοποιημένοι με το βαθμό κόντρα στη Βαλένθια και θα κυνηγήσουν κάτι ανάλογο και στη «Μπάι Αρένα». Εκτός ο πολύτιμος Σαμ και οι μακροχρόνια απόντες Μπαρνέτα και Άντλερ για τους Γερμανούς, ενώ η Γκενκ θα στερηθεί και πάλι τον τραυματία Γιόνελεϊτ, αν και πιθανόν είναι να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Ντε Μπρούινε.

6ος Όμιλος

Άρσεναλ-Ολυμπιακός

Τη δύναμη της έδρας της θέλει να εκμεταλλευτεί η Άρσεναλ, η οποία παραμένει αήττητη στο «Έμιρεϊτς» έχοντας ρεκόρ 10-1-0. Οι Άγγλοι θέλουν το «τρίποντο» για να διατηρηθούν τουλάχιστον δεύτεροι ή και να περάσουν πρώτοι αν δε νικήσει η Μαρσέιγ, αν και θα έχουν αρκετά προβλήματα απουσιών, με τον Αρσέν Βενγκέρ να μην υπολογίζει τους Βερμάελεν, Τζουρού, Σκιλασί, Γουίλσιρ, Μπεναγιούν και Ντιαμπί.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να σπάσουν την κακή παράδοση κόντρα στις αγγλικές ομάδες και βασίζουν πολλά για αυτό στην ταχύτητα του Μιραλάς, αφού κάθε βαθμός θα είναι πολύτιμος, ειδικά μετά την εντός έδρας ήττα από την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα. Δασκαλάκης, Χαβίτο, Γκρμπιτς, Βαλεριάνος, Γέστε, Φετφατζίδης και Μανιάτης εκτός αποστολής για τους Πειραιώτες.

Μαρσέιγ-Μπορούσια Ντόρτμουντ

Την πορεία που χάραξε με το «διπλό» στο Καραϊσκάκη θέλει να συνεχίσει και κόντρα στην Ντόρτμουντ η Μαρσέιγ. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ μπορεί να μην έχει και την καλύτερη πορεία στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά αν πάρει τη νίκη απέναντι στους πρωταθλητές Γερμανίας θα θέση σοβαρή υποψηφιότητα για μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Χωρίς Φανί, Εμπιά και Ζινιάκ οι Μασσαλοί, με τον Σεϊρού να είναι αμφίβολος.

Με το μεγάλο του «όπλο» τον Λούκας Μπάριος και πάλι στη διάθεσή του, ο Γιούργκεν Κλοπ παρατάσσει τους Βεστφαλούς κόντρα στη Μαρσέιγ με έναν στόχο, τη νίκη. Η εντός έδρας ισοπαλία στην πρεμιέρα αναγκάζει την Ντόρτμουντ να ψάξει βαθμούς εκτός έδρας, αρχής γενομένης από το «Βελοντρόμ». Πριν τα δύο σερί παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, οι Γερμανοί θέλουν μία νίκη για να έχουν το κεφάλι τους πιο ήσυχο, όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Κοχ και Οβομογέλα μακροχρόνια τραυματίες, πιθανή η επιστροφή Μπέντερ, ενώ από θλάση ταλαιπωρείται ο Σμέλτσερ.

7ος Όμιλος

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Πόρτο

Στο παιχνίδι που ανοίγει την «αυλαία» των αγώνων της Τετάρτης, αφού διεξάγεται πιο νωρίς (19:00) λόγω κρύου, η Ζενίτ ψάχνει μόνο τη νίκη απέναντι στην Πόρτο, ώστε να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης. Οι Ρώσοι δεν περίμεναν την ανατροπή από τον ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα και τώρα κόντρα στους πολύ δυνατούς «δράκους» θα προσπαθήσουν να «στρώσουν» τη βαθμολογία. Μοναδική απώλεια ο τιμωρημένος Μπρούνο Άλβες.

Το κενό του Ρανταμέλ Φαλκάο προσπαθούν ακόμα να αναπληρώσουν στην Πόρτο, με τον Χουλκ να παίρνει πάνω του την ευθύνη αυτή. Η νίκη κόντρα στην Σαχτάρ ήρθε με ανατροπή και για το λόγο αυτόν δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να βρεθούν και πάλι πίσω στο σκορ. Απών ο τιμωρημένος Γκουαρίν, ενώ επιστρέφουν Ρολάντο και Άλβαρο Περέιρα.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-ΑΠΟΕΛ

Με σερί έξι αγώνων αήττητος και την ψυχολογία στα ύψη κοντράρεται με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ ο ΑΠΟΕΛ. Οι Κύπριοι θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους κόντρα στους έτερους πρώην Σοβιετικούς του ομίλου και να μπουν πολύ δυνατά στη μάχη για την πρόκριση. Χωρίς προβλήματα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα την προβληματική αντίπαλη άμυνα.

Δεν της έφτανε η ήττα της Σαχτάρ την πρώτη αγωνιστική, έχασε και τους Τσιγκρίνσκι και Ρακίτσκι, οι οποίοι είναι το βασικό αμυντικό δίδυμό της, λόγω τιμωρίας. Ο Λουτσέσκου θέλει μόνο τη νίκη, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα χάσει πολύτιμο έδαφος για ένα από τα δύο εισιτήρια της φάσης των «16».

8ος Όμιλος

Μίλαν-Βιτόρια Πλζεν

Μετά το βαθμό στο «Καμπ Νου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα, η Μίλαν θέλει να συνεχίσει μόνο με νίκες μέχρι την επόμενη συνάντησή της με τους «μπλαουγκράνα» στο Μιλάνο, ώστε να παίξει σε εκείνο το ματς την πρωτιά του ομίλου. Από την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, κόντρα στην Τσεζένα, προέρχονται οι «ροσονέρι», οι οποίοι δεν ξέρουν ακόμα αν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Πολλές οι απουσίες για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αφού τιμωρημένος είναι ο Γκατούζο και τραυματίες οι Αντονίνι, Μπονέρα, Μεξές, Μπόατενγκ, Φλαμινί, Πάτο και Ρομπίνιο.

Για ό,τι καλύτερο αναμένεται να παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο οι πρωταθλητές Τσεχίας, οι οποίοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του τερματοφύλακά τους, Πάβλικ.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπαρτσελόνα

«Στραβοπάτημα» θεώρησαν την εντός έδρας ισοπαλία με τη Μίλαν οι Καταλανοί και αναμένεται να ξεσπάσουν πάνω στους Λευκορώσους. Σε μεγάλα κέφια ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος προέρχεται από το χατ-τρικ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (5-0), με τον Γκουαρντιόλα να μην έχει στην αποστολή τους Ινιέστα, Σάντσες και Αφελάι.

Οι γηπεδούχοι ξέρουν τι τους περιμένει, αλλά θα προσπαθήσουν να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο τις επιθετικές τους αρετές. Μπορεί να τους λείψει ο φορ Ροντιόνοφ και οι μπακ Γιούρεβιτς και Κούντσεβιτς, αλλά τουλάχιστον θα ψάξουν το γκολ.

Πηγή: sport-fm.gr