Δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά η εικόνα. Κι αυτή ήταν σαφώς καλύτερη από εκείνη του χθεσινού φιλικού-απογοητευτική- αποδεικνύοντας πως υπάρχουν περιθώρια για να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ.

Η Ένωση ήρθε ισόπαλη 2-2 με την ΑΕ Λεμεσού, έδειξε την δουλειά που έχει κάνει στην επιθετική λειτουργία αλλά η αμυντική αστάθεια και το κενό που υπάρχει στο κέντρο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Γκερέιρο και Σιαλμάς διακρίθηκαν στο ματς, καλός αλλά «αγύμναστος» ο Γκουλόν.

Σιαλμάς στο 12′ και Κάλα στο 46′ οι σκόρερ για τον Δικέφαλο που είχε και δοκάρι με τον Γκερέιρο στο 17′. Εστέβες στο 19′ και Κάλα με αυτογκόλ στο 55′ τα γκολ της ΑΕ Λεμεσού.

Το ματς

Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο συγκριτικά με το χθεσινό φιλικό με αντίπαλο την Ανόρθωση. Προσπαθούσε να αλλάξει σωστά την μπάλα και να αναπτυχθεί σωστά στην επίθεση. Μάλιστα, σε μια οργανωμένη επίθεση, η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί. Στο 12’ ο Σιαλμάς από δεξιά συνεργάστηκε άψογα με τον Γκερέιρο που βρισκόταν λίγο πιο ψηλά από το ύψος του πέναλτι, οι δύο παίκτες έκαναν το ένα δύο και ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ πλάσαρε σωστά τον Ντεγκρά, κάνοντας έτσι το 1-0. Στο 17’ ο Γκερέιρο σημάδεψε το δοκάρι των Κυπρίων και χάθηκε η ευκαιρία να γίνει το 2-0.

Στην συνέχεια όμως, οι παίκτες του Χιμένεθ οπισθοχώρησαν χωρίς λόγο και έτσι στο 19’ δέχθηκαν το τέρμα της ισοφάρισης. Ο Ενρίκε Εστέβες εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της ΑΕΚ και με προβολή έκανε το 1-1. Η ΑΕ Λεμεσού πίεσε κι άλλο την «κιτρινόμαυρη» άμυνα αλλά τελικά δεν έφτασαν στο δεύτερο γκολ χάρη στην αστοχία των επιθετικών της αλλά και τις επεμβάσεις του Γιάννη Αραμπατζή.

Στο δεύτερο μέρος, η Ένωση πάλι μπήκε με κέφι και κατάφερε στην πρώτη φάση να προηγηθεί και πάλι στο σκορ. Ο Γκερέιρο εκτέλεσε το φάουλ έξυπνα, γεμίζοντας στην περιοχή εκεί όπου βρισκόταν ο Κάλα, ο οποίος με απλό πλασέ έκανε το 2-1 στο 46’. Στο 55’ όμως ο Ισπανός αμυντικός στάθηκε άτυχος αφού πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για τους Κύπριους αφού στην προσπάθεια του να διώξει ύστερα από την σέντρα του Ντος Σάντος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του συμπαίκτη του, Αραμπατζή.

Η ΑΕΚ πίεσε περισσότερο αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού ο Λεονάρντο δεν κατάφερε να κερδίσει τον γκολκίπερ Χίντι στην φάση του 76′ και στην συνέχεια της φάσης ο Μπέλεκ έμεινε με την όρεξη αφού δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα των Κυπρίων.

Ρότζερ Γκερέιρο και Δημήτρης Σιαλμάς έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση από τους υπόλοιπους ενώ ο υπό δοκιμή Γκουλόν δεν τα πήγε άσχημα, έδειξε ότι το «έχει» αλλά από φυσική κατάσταση δεν πάει καλά. Και η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει αρκετό καιρό για να αγωνιστεί ο Γάλλος αμυντικός μέσος.

Πηγή: sport-fm.gr