Μην πάει ο νου σας στο άσχημο. Ούτε τσακώθηκαν, ούτε έχουν τίποτα να χωρίσουν. Απλά, και οι δυο τους προτιμούν να μιλούν για τα πάντα, εκτός από την κοινή τους θητεία στην Αθλέτικ Μπιλμπάο!

Η μεταγραφή του Φραν Γέστε στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να τεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην συμπαίκτη του στους Βάσκους, Γιόσου Σαριέγκι. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε ένα χρόνο, το 2006-07, στο Μπιλμπάο, παρέα με τον νεοαποκτηθέντα μέσο των «ερυθρόλευκων».

Και οι δύο τους ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι. Ο Γέστε πραγματοποίησε εκείνη την περίοδο 38 συμμετοχές, με πέντε γκολ (αγωνιζόμενος στο χώρο του κέντρου), ενώ ο Σαριέγκι έπαιξε σε 36 παιχνίδια ως αριστερός μπακ, χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα!

Τι είναι αυτό, όμως, που τους «στοιχειώνει»; Η συγκεκριμένη σεζόν ήταν η χειρότερη- από άποψη βαθμολογικής κατάταξης- της Μπιλμπάο για τον 21ο αιώνα! Τη μοναδική χρονιά που έπαιξαν μαζί Γέστε και Σαριέγκι, οι Βάσκοι τερμάτισαν στην 17η θέση, ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Λογικό, λοιπόν, όταν συναντηθούν οι δύο τους να πιάσουν την κουβέντα για… άσχετα πράγματα. Κανείς στη Βασκωνία, ούτε οι ίδιοι φυσικά, δεν θέλουν να θυμούνται εκείνη τη σεζόν. Περασμένα, ξεχασμένα…!

Πηγή: sday.gr