Την απόφαση να μη λάβει πειθαρχικά μέτρα σε βάρος της Φενέρμπαχτσε και της Τραμπζονσπόρ για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα με τους στημένους αγώνες προτού η δικαιοσύνη κρίνει πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία εναντίον των δύο συλλόγων έλαβε η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει πως οι δύο ομάδες θα λάβουν κανονικά μέρος στους ομίλους και τα προκριματικά του Champions League αντίστοιχα, εκτός κι αν στην πορεία υπάρξει καταδικαστική απόφαση και αντικατάστασή τους.

Υπενθυμίζεται πως η UEFA είχε δώσει προθεσμία στις τουρκικές αρχές να την ενημερώσουν για τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης μέχρι τις 15 Ιουλίου. Αρχικά αυτή ήταν και η πρόθεση των τουρκικών αρχών, ωστόσο ο όγκος της δικογραφίας και το πλήθος των εμπλεκόμενων στην υπόθεση δεν καθιστά εφικτό να ληφθούν αποφάσεις μέσα στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό το πρωτάθλημα της χώρας θα αρχίσει κανονικά στις 5 Αυγούστου και στις 31 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο τελικός του Σούπερ Καπ ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε και την Κυπελλούχο Μπεσίκτας.

Πηγή: sportfm.gr