Διορία μέχρι την 4η Ιουλίου, όταν και η ομάδα θα αναχωρήσει για την Αυστρία, όπου θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, έδωσε στον Μαρσέλο Μάτος ο Παναθηναϊκός για να φέρει ικανοποιητική πρόταση από την Μποταφόγκο. Ο Δημήτρης Γόντικας του ξεκαθάρισε ότι δεν φεύγει με λιγότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ, αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα, μετά τη νέα συνάντηση που θα έχουν οι δύο πλευρές. Πρώτα ακραίος και μετά όποιος φεύγει αντικαθίσταται.

«Σε πιστεύω, θέλω να χτίσω την ομάδα γύρω από σένα και σε θεωρώ ιδανικό αντικαταστάτη του Ζιλμπέρτο» είπε την Πέμπτη ο Φερέιρα στον Μαρσέλο Μάτος, με τον Γόντικα να προσθέτει: «Να ξέρεις ότι αυτός ο προπονητής σε πιστεύει και δεν πρόκειται να περάσεις αυτά που πέρασες με τον Τεν Κάτε». Ο 27χρονος χαφ, ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του και για το λόγο αυτόν ζήτησε να τον αφήσουν να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Οι απαιτήσεις, βέβαια, του «τριφυλλιού» είναι το ποσό της ρήτρας του παίκτη, δηλαδή να έχει όφελος 2 εκατομμύρια ευρώ. Για να καλυφθεί αυτό το ποσό θα πρέπει να γίνει πρόταση πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, συν τις 700.000 ευρώ που είναι το συμβόλαιο του Μάτος, αλλά και ένα ποσοστό μεταπώλησής του. Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σήμερα, με το πιθανότερο σενάριο να είναι να φύγει τελικά ο παίκτης και να μην ακολουθεί τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στην Αυστρία.

Πρώτα ακραίος

Αν τελικά αποχωρήσει ο Μαρσέλο Μάτος, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα πρέπει να κινηθεί για αμυντικός χαφ, αν και επιθυμία του είναι να αποκτηθεί πρώτα απ’όλα ένας παίκτης για τη δεξιά πλευρά της επίθεσης, αντί του Γκοβού που αποχωρεί. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας, τη θεωρεί πλήρη και με 2-3 μεταγραφές, άκρως ανταγωνιστική. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», εκτός από τον δεξί ακραίο, έχει τονίσει ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα οποιοσδήποτε άλλος φύγει, αλλά και να έχει συμπληρωθεί το ρόστερ μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Σε περίπτωση δηλαδή που φύγει ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ θα χρειαστεί ένας κεντρικός αμυντικός, ενώ προτεραιότητα αποτελεί και προσθήκη ενός στράικερ, αν φύγει ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Σήμερα η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ

Στις 10:30 το πρωί θα γίνει η Γενική Συνέλευση των μετόχων ώστε να προκύψει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου. Απόντες θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Νικόλας Πατέρας, Ανδρέας Βγενόπουλος και Παύλος Γιαννακόπουλος. «Ανοιχτό» είναι το ενδεχόμενο ο Πατέρας να μην ορίσει εκπρόσωπο από τη στιγμή που αποχωρεί ο Αντωνιάδης.

«Έτσι δεν μπορώ να προσφέρω»

Το λόγο που τον οδήγησε να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού εξήγησε ο Αντώνης Αντωνιάδης, μέσω της Sportday. Ο παλαίμαχος επιθετικός των «πράσινων» υποστήριξε: «Επειδή έτσι όπως λειτουργεί το Δ.Σ. δεν μπορώ να προσφέρω στον Παναθηναϊκό αποφάσισα να αποχωρήσω και ενημέρωσα ήδη τον κ. Πατέρα. Φεύγω με μεγάλη πίκρα για την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο».

Πηγή: sport-fm.gr