Άκουγα ΠΑΟΚτζή να συζητά για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Βιερίνια στον Ολυμπιακό και δεν είχε καμία διάθεση να το διαπραγματευτεί. «Θα γίνει χαμός!» προειδοποιούσε, χωρίς να αναλογίζεται ότι αν τυχόν ο Μαρινάκης πάρει ανάποδες και επενδύσει τα μισά από όσα θα εισπράξει από το τσάμπιονς λιγκ στην απόκτηση του Βιερίνια, θα τον κάνει δικό του.

Επειδή όμως, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, θα πρέπει μάλλον να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα την περίπτωση της μεταγραφής του Βιερίνια στον Ολυμπιακό.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό ή όλους όσους επιμένουν να αναφέρονται στα σενάρια της απόκτησής του Πορτογάλου από τους πρωταθλητές.

Γενικότερα την πώληση του Βιερίνια από τον ΠΑΟΚ, σε μια ομάδα του εξωτερικού, αν βέβαια υπάρχει ομάδα που θα ικανοποιήσει τις υψηλές απαιτήσεις του προέδρου Θόδωρου. Εξ αρχής έχει τοποθετήσει σε ψηλό σημείο την αρχική τιμή και δεν συζητάμε για τα 15 εκατομμύρια της ρήτρας.

Με δεδομένο το πως αντιδρά σε προτάσεις που αφορούν σε μερικά εκατομμύρια, είναι σίγουρο ότι οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται αρκετά μακριά από τον ΠΑΟΚ και τον Βιερίνια.

Ωστόσο, επειδή όλα έχουν την τιμή τους, ίσως θα πρέπει να περιμένουμε μερικά ακόμη επεισόδια, με τον ΠΑΟΚ να δέχεται πιέσεις όσο οι προτάσεις δεν πλησιάζουν τις απαιτήσεις των 8-12 εκατομμυρίων. Όλες κυμαίνονται στα μισά και παρακάτω. Είτε προέρχονται από τον Ολυμπιακό, είτε προέρχονται από το εξωτερικό.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να πιάσει την καλή με τον Βιερίνια και να αποκτήσει έσοδα ομάδας που καταλήγει σε όμιλο του τσάμπιονς λίγκ ή κάπου εκεί κοντά. Το κατά πόσο αποτιμά με ακρίβεια την ποδοσφαιρική του μετοχή είναι κάτι που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Η ουσία είναι ότι οι προτάσεις για 2, 3 ή τέσσερα εκατομμύρια, ίσως και πέντε, φτάνουν στην Τούμπα, αλλά, δεν… ιδρώνει το αυτάκι του προέδρου Θόδωρου.

Το θέμα είναι αν ο Βιερίνια, στην ευρύτερη ποδοσφαιρική αγορά (την ευρωπαϊκή) έχει πέραση και από όσο φαίνεται μέχρι τώρα, είναι περιορισμένο το βεληνεκές του.

Αν αυτό αποτελεί μήνυμα της αγοράς στον ΠΑΟΚ κι αν θα πρέπει να το υπολογίσει για να μειώσει τις απαιτήσεις του, είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσει τους διοικούντες.

Προς το παρόν βρισκόμαστε στον πρώτο κύκλο του σήριαλ, του οποίου η εξέλιξη καθορίζεται από τη διάθεση της αγοράς.
Τέλος, θα ήταν μάλλον άσκοπο οικονομικά, αν τυχόν ο Βιερίνια μείνει αμανάτι στον ΠΑΟΚ ενώ μπορεί να γίνει μέσο για την εισροή εκατομμυρίων στα ταμεία του. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει αν την επόμενη σεζόν θα αξίζει το ίδιο πολλά, όσα φέτος.

Πηγή: sport-fm.gr