Σάρωσε τα βραβεία της φετινής Ευρωλίγκας, σήκωσε την έκτη κούπα του Παναθηναϊκού στον ουρανό της Βαρκελώνης ωστόσο δεν έχασε ούτε λεπτό την ταπεινότητά του. Ο λόγος για τον Δημήτρη Διαμαντίδη που μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 αφιέρωσε το τρόπαιο στον κόσμο των «πράσινων» αλλά και σε όλους τους Έλληνες.

Όταν ρωτήθηκε για την προσωπική του απόδοση και την συμβολή του στην… κούπα, απάντησε: «Δεν είναι σημαντικό το ποιος το σήκωσε αλλά ότι το σηκώσαμε. Ο Κώστας (Τσαρτσαρής) και ο Μάικ (Μπατίστ) είναι πιο παλιοί από μένα στην ομάδα. Δεν έχουν αυτά σημασία».

Ο αρχηγός των «πράσινων» ερωτηθείς για την επόμενη μέρα, σχολίασε: «Δεν σταματούν οι υποχρεώσεις στον αθλητισμό. Έχουμε μπροστά μας έναν τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό που μας έχει νικήσει δύο φορές φέτος και είναι πολύ καλή ομάδα αλλά και τα πλέι οφ. Από αύριο θα μπούμε και πάλι στον ρυθμό μας».

Όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο, ο Διαμαντίδης είπε: «Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ. Ένα μερίδιο από κάθε τρόπαιο μας είναι δικό του. Ελπίζουμε όμως να δώσαμε χαρά και σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες και να τους κάναμε να χαμογέλασαν για λίγο σε μία περίοδο δύσκολη για την χώρα μας. Δεν περνάμε τις καλύτερες μέρες και δεν ακούγονται τα καλύτερα για την χώρα μας».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ντέιβιντ Μπλατ πως ίσως αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα, είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να ακούω από έναν άνθρωπο τόσο καλά λόγια, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως το άθλημα δεν είναι ατομικό. Δεν κάνουμε στίβο. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί κι ό,τι του βγει στο γήπεδο. Εμείς στον Παναθηναϊκό έχουμε συνηθίσει στην επιτυχία και όλα είναι καλά».

Πηγή: sport-fm.gr