Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Καλίμ Χάιλαντ, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν παρακολουθήσει την πορεία του 22χρονου χαφ και να είναι έτοιμοι να τον αρπάξουν μέσα από τα χέρια των «μεγάλων» βελγικών ομάδων, αλλά και εκείνων που του θέλουν από Αγγλία, Ισπανία και Γερμανία. Ο μέσος της Ζούλτε Βάρεγκεμ, μιλώντας στη Sportday, τόνισε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: «Ξέρω τον Ολυμπιακό αρκετά καλά, όπως επίσης και το ότι θα παίζει και την επόμενη περίοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Άρχισα να τον παρακολουθώ όταν πήγε ο Ριβάλντο σε αυτόν, ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου», ενώ αναφερόμενος στη συμμετοχή των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πρόσθεσε:

«Στη συγκεκριμένη διοργάνωση θέλω πολύ να παίξω και ασφαλώς θα με ενδιέφερε μια τέτοια προοπτική». Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πρόταση από τον Ολυμπιακό, συμπλήρωσε: «Με μεταγραφικά θέματα ασχολείται ο ατζέντης μου και δεν μπορώ να πω κάτι αυτή τη στιγμή. Είναι αλήθεια ότι πρόσφατα κατέφτασαν προτάσεις από Άντερλεχτ και Σταντάρ και φυσικά δεν ήμουν εγώ που τις απέρριψα, αλλά η ομάδα μου, η Ζούλτε Βάρεγκεμ».

Ο Χάιλαντ συγκρίνεται με τον Γιάγια Τουρέ και σχολιάζοντας αυτόν τον παραλληλισμό, ανέφερε: «Είναι τρομερό κομπλιμέντο για μένα. Μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους μέσους του κόσμου, που έχει αγωνιστεί σε τεράστιους συλλόγους».

Επιστρέφει αποφασισμένος ο Βαλβέρδε

Την τελική απόφασή του, για το αν θα παραμείνει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στον Ολυμπιακό φαίνεται να έχει πάρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κατά την τριήμερη παραμονή του στην Ισπανία. Ο Βάσκος προπονητής συζήτησε με την οικογένειά του το συγκεκριμένο θέμα και στην αυριανή συνάντηση που έχει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αναμένεται να του απαντήσει καταφατικά ή και αρνητικά. Οι πιθανότητες είναι υπέρ της παραμονής του στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν, κάτι που αν συμβεί, η αυριανή συζήτηση θα αλλάξει θεματολογία, αφού με το που τα βρουν οι δύο άνδρες, θα αρχίσει η συζήτηση για τα μεταγραφικά.

Σε περίπτωση που η Βαλβέρδε ανακοινώσει ότι επιστρέφει στην πατρίδα του (τα ισπανικά ΜΜΕ έγραφαν για συνάντησή του με τον πρόεδρο της Σεβίλλης), τότε στον Ολυμπιακό θα ενεργοποιήσουν τις εναλλακτικές λύσεις για τον πάγκο της ομάδας. Πρώτος υποψήφιος είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος περιμένει τηλέφωνο από τον Μαρινάκη για να πάρει το αεροπλάνο για Ελλάδα. Επίσης, στην αναμονή έχει μπει και η υπόθεση του τεχνικού διευθυντή, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων». Ο Μαθία θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο άνθρωπος που θα καλύψει τη συγκεκριμένη θέση, ό,τι κι αν γίνει με την περίπτωση Βαλβέρδε ή όποιου άλλου τεχνικού.

Ανανεώσεις και μεταγραφές

Όσο δεν κλείνει το θέμα με τον προπονητή της ομάδας, τόσο αργούν να πάρουν σειρά και τα ζητήματα με τους παίκτες. Πρώτη προτεραιότητα που θα απασχολήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού τελειώσει το ζήτημα με τον Βαλβέρδε ή όποιον άλλον τεχνικό αναλάβει την ομάδα, είναι οι ανανεώσεις συμβολαίων. Αβραάμ Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης θα είναι οι δύο πρώτοι που θα κληθούν να υπογράψουν νέες συμφωνίες με το σύλλογο, με τα ζητήματα της παραμονής των Κέβιν Μιραλάς και Ραφίκ Τζεμπούρ να ακολουθούν.

Αναφορικά με τα μεταγραφικά, στου Ρέντη αναμένεται να επιστρέψει ο Τάσος Παπάζογλου, αλλά και ο Κώστας Μήτρογλου, μόλις ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με Πανσερραϊκό και Πανιώνιο αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τους Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Βαγγέλη Μόρα, με την περίπτωση του δεύτερου να φαντάζει πιο εφικτή, από τη στιγμή που μένει ελεύθερος από την Μπολόνια το καλοκαίρι.

Πηγή: sport-fm.gr